Nieuws

Compleet nieuwe Renault Kangoo

Compleet nieuwe Renault Kangoo

Renault komt met een gloednieuwe Renault Kangoo. Al in 1997 lanceerde Renault de huidige Kangoo en sindsdien hebben al meer dan 2.200.000 exemplaren het levenslicht gezien. De ludospace stond bekend om zijn ruime interieur ondanks zijn compacte afmetingen.

De nieuwe Kangoo meet 4.213 meter lengte en heeft een wielbasis van 2.697 meter. De grotere buitenmaten zorgen voor een ruimer interieur en meer opbergmogelijkheden. Zo biedt de Kangoo maar liefst 77 liter aan opbergvakjes in deuren en dak. De 40/60 deelbare achterbank en de neerklapbare voorstoel zorgen ervoor dat de bagageruimte van 660 liter naar 2.866 liter kan groeien.

Duidelijk Kangoo
Van buiten is de Kangoo heel duidelijk herkenbaar gebleven. Al heeft het model wel de nieuwe designtaal van het Franse merk meegekregen. De korte voorkant met de grote voorruit zorgt voor een ruim interieur. De wagen in voorzien van schuifdeuren met, afhankelijk van de versie, openklapbare of openschuifbare ruiten. Binnenin zien we een compleet herzien interieur met duidelijk betere materialen.

Motorengamma
De nieuwe Kangoo kan geleverd worden met de 1.5 dCi dieselmotor. Hij zal in drie varianten verschijnen, namelijk als 70 pk, 85 pk en als 105 pk variant. Daarnaast wordt er waarschijnlijk een 1.6 liter benzinemotor geleverd. Deze komt er als 90 pk en 106 pk variant.

Veiligheid
Dat veiligheid hoog in het vaandel staat bij Renault merken we bij de optielijst. Standaard beschikt de Kangoo natuurlijk over twee airbags en ABS. Maar de Kangoo kan geleverd worden met 6 airbags en ESP gekoppeld aan een onderstuurcontrolefunctie (CSV), antislipregeling (ASR) en regeling van het motorkoppel bij het terugschakelen (MSR). Verder is keuze uit een snelheidsregelaar/-begrenzer, automatische ontsteking van de lichten en ruitenwissers met automatische regensensor.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet nieuwe Renault Kangoo
Compleet nieuwe Renault Kangoo
Compleet nieuwe Renault Kangoo
Compleet nieuwe Renault Kangoo
Redactie
Door Redactie

Zoeken