Nieuws

Nog sneller: Audi RS6 Plus

Nog sneller: Audi RS6 Plus

Op basis van de Audi RS6 heeft het merk uit Ingolstadt een nog snellere Audi RS6 Avant uitgebracht. Dit om waardig afscheid te nemen van de Audi RS6.

Omdat de nieuwe Audi A6 er is zal de RS6 ook uit productie worden genomen. De al niet slecht bedeelde ´standaard´ RS6 met 450 pk is nog verder ontwikkeld. De RS6 Plus levert 30 pk meer en komt daarmee op 480 pk(!). Bovendien is de begrensde topsnelheid verhoogd van 250 naar 280 km/h. Haal je de begrenzer eraf dan moet je bovendien de 300 km/h grens kunnen doorbreken.

Naast dit technische geweld is de RS6 Plus ook voorzien van een aantal speciale opties. Zo staat hij op 19" lichtmetalen wielen in titaankleur. Behalve dat is er een speciaal uitlaatsysteem, geperforeerde remschijven en aluminium pedalen gemonteerd. Om een nog betere wegligging te garanderen kun je (zonder meerprijs) kiezen voor een speciaal sportonderstel en voor de uitstraling zijn de sierlijsten, grille en sierstrip op de achterklep in matzwart uitgevoerd.

Dit alles kost wel de nodige centen extra. Voor € 150.590,- is de RS6 Plus van u waarmee hij ruim € 18.000,-(!) meer kost dan de ´gewone´ RS6. Hierbij krijg je dan wel nog een VIP-arrangement voor twee personen naar de DTM op Zandvoort.

Wil je een RS6 Avant Plus bestellen dan moet je wel snel zijn. Hij is slechts in beperkte oplage leverbaar en binnen een paar maand zal de RS6 uit productie worden genomen.

Voor alle duidelijkheid, de RS6 Avant op de foto´s is niet de RS6 Plus. Hiervan zijn geen foto´s beschikbaar omdat het slechts om een zeer beperkte oplage gaat en de auto niet eens in de prijslijsten te vinden is. Het gaat hier dus om een wel heel bijzondere RS6.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nog sneller: Audi RS6 Plus
Nog sneller: Audi RS6 Plus
Redactie
Door Redactie

Zoeken