Nieuws

SsangYong WZ concept: toekomstige sedan

SsangYong WZ concept: toekomstige sedan

SsangYong laat in Frankfurt de WZ concept zien. De conceptcar werd eerder dit jaar gepresenteerd op de Seoul Motorshow en debuteert nu in Europa. De WZ concept is een voorbode van een nieuwe sedan in het E-segment.

SsangYong is zich sterk aan het ontwikkelen. De fabrikant die vooral bekend staat om haar SUV´s werkt achter de schermen aan een completer modellengamma. Eerder al toonde het merk de W2 concept, die gepresenteerd is onder de merknaam Roewe. Het model komt echter als SsangYong naar Europa.

E-segment
Een tweede sedan is eveneens op komst. Het model moet zich gaan positioneren in het E-segment waar ook de Audi A6, Mercedes E-klasse en BMW 5-serie zich bevinden en bovendien de dienst uitmaken. De exact 5 meter lange sedan wordt aangedreven door een 3.6 liter zescilinder motor voorzien van een turbo en directe brandstofinjectie. De motor brengt een vermogen van 365 pk over op alle vier de wielen. Net als de W2 Concept is de WZ het resultaat van de nauwe samenwerking met moederconcern SAIC. Daaronder valt ook Roewe.

2009?
De SsangYong W2 zal al in 2008 op de markt komen. Een productieversie van de in Frankfurt te presenteren WZ concept volgt vermoedelijk een jaar later.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
SsangYong WZ concept: toekomstige sedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken