Nieuws

Maserati Quattroporte Sport GT S

Maserati Quattroporte Sport GT S

Maserati presenteert de Quattroporte Sport GT S. Het model is een aanvulling op de reeds bestaande Quattroporte Sport GT en onderscheidt zich door een nog sportiever karakter. De Quattroporte Sport GT S heeft onder meer een sportiever onderstel, 20 inch lichtmetaal en diverse sportieve designkenmerken.

Om tegemoet te komen aan de wensen van de klant presenteert Maserati een nog sportievere variant van de Quattroporte. De Sport GT S is een doorontwikkeling van de Sport GT en wordt gekenmerkt door wat subtiele details. Aan de buitenzijde is het model herkenbaar aan de grille met zwartchroom gaaswerk en de zwarte raamomlijstingen en twee dubbele zwart uitlaatpijpen. Verder zien we 20 inch lichtmetalen wielen in een donker verchroomde kleur. De zevenspaaks velgen zijn aan de voorzijde voorzien van 245/30 banden en achter monteert Maserati 295/30 exemplaren. Het interieur wordt gesierd door carbon, aluminium en een combinatie van leer en Alcantara.

Sportiever onderstel en remsysteem
Ondehuids treffen we dezelfde 400 pk sterke 4.2 liter V8 aan als in elke andere Quattroporte. Standaard monteert Maserati een zestraps automaat en met deze combinatie acceleert de sportsedan in 5,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Om echter een extra sportief tintje te realiseren is de auto voorzien van een gewijzigde afstemming van het onderstel. Het verlaagde onderstel (vóór 10 mm/achter 25 mm) heeft stijvere veren en schokdempers. De Quattroporte Sport GT S beschikt bovendien over een uniek remsysteem dat in samenwerking met Brembo is ontwikkeld. Deze innovatieve technologie maakt gebruik van dubbele, gegoten remschijven en het is voor het eerst dat een dergelijk systeem op een ‘straat-versie’ wordt toegepast. In tegenstelling tot de gebruikelijke gietijzeren schijven zijn deze dubbele, gegoten schijven gemaakt van twee materialen - gietijzer en aluminium – voor een optimale rem-werking verder verbeterde prestaties onder de meest extreme omstandigheden, waarbij fading zelfs bij de hoogste temperaturen achterwege blijft.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Maserati Quattroporte Sport GT S
Maserati Quattroporte Sport GT S
Redactie
Door Redactie

Zoeken