Nieuws

Kia Sportage ondergaat minimale facelift

Kia Sportage ondergaat minimale facelift

De populaire Kia Sportage heeft een minimale facelift ondergaan. De Koreaanse SUV is van binnen en van buiten licht aangepast. Meest opvallend zijn de vernieuwde grille en de donkere koplampunits. Bovendien heeft Kia aan de techniek gesleuteld.

Met de Sportage richt Kia zijn peilen voornamelijk op de Europese markt. Om dit extra te onderstrepen zal de productie vanaf heden dan ook in Europa plaatsvinden. In de compleet nieuwe fabriek in Slowakije rollen de Cee´d-modellen al van de band en werken 2.400 mensen in twee ploegen. Jaarlijks moeten er in Slowakije maar liefst 240.000 Kia´s worden gebouwd.

Nieuwe grille
Het opstarten van de nieuwe productielijn maakte het voor Kia relatief gemakkelijk om direct een kleine facelift voor de Sportage door te voeren. De wijzigingen aan het ex- en interieur zijn minimaal en voor de verschillen moet je twee keer kijken. Aan de voorzijde zien we een nieuwe grille en koplampen met een donkere behuizing. De nieuwe buitenspiegels moeten zorgen voor minder windgeluiden. Verder zien we nieuwe lichtmetalen wielen (standaard 16 inch) en nieuwe exterieurkleuren.

Verbeterde stoelen
Binnenin is vooral het zitmeubilair aangepast. De voorstoelen hebben een 4 cm langere zitting gekregen en zijn 2 cm breder. Hierdoor moeten de inzittenden meer steun hebben. De achterbank is eveneens vernieuwd en 5 mm lager geplaatst. Hierdoor is iets meer hoofdruimte ontstaan. Alle kleine beetjes helpen moeten ze bij Kia hebben gedacht.

Meer dynamiek
Ook onderhuids werden een paar wijzigingen doorgevoerd. Zo is de stuurbekrachtiging iets directer afgesteld en zijn de dempers stijver. Hierdoor moeten de dynamische rij-eigenschappen naar een wat hoger niveau zijn getild. Bovendien monteert Kia grotere remschijven op de voorwielen.

Drie motoren
Kia levert de Sportage met de 2.0 CRDi (140 pk/305 Nm), de 2.0 CVVT (141 pk/184 Nm) en de 2.7 V6 (175 pk/241 Nm). De tweeliters zijn standaard gekoppeld aan een handbak, maar de diesel is tevens leverbaar met een automaat. De V6 is enkel leverbaar in combinatie met een automaat. Beide tweelitermodellen zijn leverbaar als voorwielaangedreven en vierwielaangedreven variant en bij de V6 is vierwielaandrijving standaard.

Prijs
De prijzen van de vernieuwde Sportage zijn op dit moment nog niet bekend. Het model staat vanaf het einde van dit jaar bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Sportage ondergaat minimale facelift
Kia Sportage ondergaat minimale facelift
Redactie
Door Redactie

Zoeken