Nieuws

De nieuwe Toyota Corolla sedan

De nieuwe Toyota Corolla sedan

Toyota presenteert de volledig nieuwe Corolla, en ditmaal enkel als sedan. Het model is dan ook puur als sedan ontworpen en vormt naast de Auris en de Verso een uitgebreid portfolio in het C-segment. De Corolla sedan staat vanaf september bij de dealers en is leverbaar met twee motoren.

Met de komst van de nieuwe Corolla is Toyota aanbeland bij de tiende generatie van dit model. Wereldwijd werden er maar liefst 850.000 Corolla´s sedan verkocht en volgens Toyota rechtvaardigt dat een eigen ontwikkeling en design. De Corolla sedan is niet langer onderdeel van een compleet Corolla-gamma, maar de sedan is het enige model dat deze naam nog draagt. Samen met de Auris (3- en 5-deurs) en de Verso vormt de Corolla een compleet portfolio aan Toyota´s in het C-segment.

Ontworpen als sedan
In West-Europa doen kleine sedans (C-segment) het doorgaans niet al te goed. Maar in Oost- en Zuid-Europa, maar ook in andere delen van de wereld zijn deze auto´s juist zeer populair. Ondanks dat brengt Toyota de Corolla toch op de markt in ons land. Dankzij zijn duidelijk onderscheidende karakter is de auto dan ook een mooie aanvulling op de Auris. Van meet af aan werd de Corolla ontworpen als sedan, en niet als hatchback met een kofferbak. Dat zorgt voor een uitgebalanceerd design.

Ruim interieur
Het interieur deelt veel kenmerken met de Auris. Het oogt modern, overzichtelijk en kwalitatief hoogwaardig. Volgens eigen zeggen heeft de fabrikant veel aandacht besteed aan de interieurruimte. Dat zien we onder meer terug aan de ruimte op de achterbank en de geheel vlakke vloer achterin. Het uitrustings- en veiligheidsniveau is compleet. De Corolla is voorzien van negen airbags waaronder een knie-airbag en bovendien gordijnairbags voor de achterpassagiers.

Benzine- en dieselmotor
Het motorengamma wordt gevormd door een benzine- en een dieselmotor. Het instapmodel is de 1.6 16V met een vermogen van 124 pk en een koppel van 157 Nm. Met deze benzinemotor onder de kap accelereert de Corolla in 10,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h en wordt een topsnelheid van 195 km/h behaalt. Het gemiddelde verbruik ligt op 6,9 l/100 km en standaard koppelt Toyota de motor aan een handgeschakelde vijfbak. Een automaat is optioneel leverbaar. Voor de zakelijke rijder levert Toyota de Corolla met een 2.0 D-4D voorzien van een roetfilter. De motor ontwikkelt een vermogen van 126 pk en een koppel van 300 Nm. Daarmee kan in 10,3 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h worden geaccelereerd en een topsnelheid van 200 km/h worden behaald. Het gemiddelde verbruik ligt op 5,7 l/100 km en Toyota monteert een handgeschakelde zesbak op dit model.

Business Line
Om de Corolla voor de zakelijke markt extra aantrekkelijk te maken is er het Business Line pakket. Voor een meerprijs van € 1.250,- monteert Toyota dan een compleet navigatiesysteem met touchscreen en een DVD van geheel West-Europa en bovendien een geïntegreerde Bluetooht-carkit.

Prijzen
De prijzen van de Corolla sedan beginnen bij € 21.850,- voor de 1.6 Terra en € 28.000,- voor de 2.0 D-4DF Sol. De meest luxueuze Corolla is de 2.0 D-4D-F Executive die een prijs kent van € 32.550,-. Concurrenten voor de Corolla zijn onder meer de Ford Focus sedan (vanaf € 20.600,-), de Chevrolet Nubira (vanaf € 18.195,-) en de Volkswagen Jetta (vanaf € 24.990,-).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De nieuwe Toyota Corolla sedan
De nieuwe Toyota Corolla sedan
De nieuwe Toyota Corolla sedan
De nieuwe Toyota Corolla sedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken