Nieuws

Meer details Kia Pro-cee’d

Meer details Kia Pro-cee’d

De driedeurs variant van de Cee´d gaat bij Kia als Pro-cee´d door het leven. Daarmee wil Kia het meer sportieve en dynamische karakter van dit driedeurs model benadrukken. De uitrustingsniveaus en motoren komen overeen met de Cee´d, maar voor meer sportiviteit is er tevens het Sports Pack leverbaar.

Hij is langer, lager en lichter dan zijn vijfdeurs zustermodel. En juist die drie kenmerken maken de Pro-cee´d tot een sportievere variant dan de vijfdeurs Cee´d. Daarmee wil Kia een jongere en sportievere doelgroep aanspreken. Vooral ook zijn styling moet dat karakter benadrukken. De neus wordt gekenmerkt door een vlakkere grille, nieuwe koplampunits en een bredere en dieper doorgetrokken voorbumper. Van opzij zien we een aflopende daklijn, een achterklepspoiler en langere portieren.

Relatief veel ruimte
De Pro-cee´d heeft een lengte van 4.25 m en is daarmee iets meer dan een centimeter langer dan de vijfdeurs variant. Verder is de Pro-cee´d 30 mm lager, maar de wielbasis van 2.65 m is gelijk aan de vijfdeurs. Kia claimt daarmee relatief veel beenruimte voor de achterpassagiers. De kofferbakinhoud is met 340 liter gelijk aan de Cee´d. Wie dat wenst kan de kofferruimte vergroten dankzij de 60/40 neerklapbare achterbank.

Motorenaanbod
Het motorenaanbod van de Pro-cee´d is gelijk aan die van de Cee´d. Aan de basis van het gamma staat de 1.4 met een vermogen van 109 pk. Daarna volgen de 1.6 met 122 pk en de 2.0 met een vermogen van 143 pk. Dieselen kan met de 1.6 CRDi (116 pk) en de 2.0 CRDi (140 pk).

Sports Pack
De uitrustingsniveaus X-pect, X-tra, X-ecutive en X-clusve komen overeen met de Cee´d. Kia levert het model in twaalf exterieurkleuren. Optioneel is er het Sports Pack. Dat bestaat uit 17 inch lichtmetalen wielen (met 225/45 R17 banden), stijvere dempers, sportieve bekleding, aluminium pedalen en RVS-dorpellijsten.

Prijs
De prijzen van de Kia Pro-cee´d zijn op dit moment nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details Kia Pro-cee’d
Meer details Kia Pro-cee’d
Redactie
Door Redactie

Zoeken