Nieuws

Volvo C30 Efficiency: superzuinige diesel

Volvo C30 Efficiency: superzuinige diesel

Volvo presenteert de C30 Efficiency, een zeer zuinige C30 met dieselmotor. De C30 Efficiency neemt genoegen met minder dan 4,5 l/100 km en stoot bovendien slechts 120 g/km CO2 uit. Daarmee valt de auto volgens Zweedse regelgeving onder de noemer milieuvriendelijke auto´s. Begin 2008 wordt de C30 Efficiency leverbaar.

Waar Volvo enerzijds inzet op bio-ethanol werken de Zweden achter de schermen ook al jaren aan andere mogelijkheden. Belangrijk speerpunt daarbij is het beperken van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van het huidige modellengamma. Op de IAA in Frankfurt toont Volvo daarvan het eerste concrete voorbeeld in de vorm van de C30 Efficiency. Deze C30 wordt aangedreven door een 1.6 liter dieselmotor met een vermogen van 105 pk. Dankzij diverse aanpassingen is het verbruik van het model beperkt gebleven tot minder dan 4,5 l/100 km en een CO2-uitstoot van 120 g/km. Dat is een besparing van 0,4 l/100 km en 9 g/km.

Brandstofbesparende maatregelen
De maatregelen en het concept doen sterk denken aan de BlueMotion-modellen van Volkswagen. Om tot deze besparing te komen heeft Volvo onder meer de aerodynamica aangepast. De C30 Efficiency is voorzien van een nieuwe achterbumper, nieuwe achterspoiler, speciale panelen onder de auto en een geoptimaliseerde koeling voor de motor. Verder zijn er banden met een lagere rolweerstand gemonteerd, zijn de versnellingsbakverhoudingen aangepast en is ook motorisch het een en ander verbeterd.

BPM-korting
Met de C30 Efficiency komt de toekomstige eigenaar in ieder geval in Zweden in aanmerking voor een flinke subsidie. Ook bij ons zal de C30 in een energiezuinige categorie vallen en daarmee in aanmerking komen voor BPM-korting. Vanaf begin 2008 zal de C30 Efficiency bij de dealers staan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Volvo C30 Efficiency: superzuinige diesel
Volvo C30 Efficiency: superzuinige diesel
Redactie
Door Redactie

Zoeken