Nieuws

Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer

Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer

Chevrolet heeft in de VS de HHR SS onthuld. Deze potente versie van de opvallende HHR weet 260 pk op het asfalt over te brengen en daarmee sportieve prestaties neer te zetten. De HHR komt eind 2007 naar Europa, maar of deze sportieve SS-versie ook zal komen is nog de vraag. Laten we het hopen in ieder geval.

Begin dit jaar kondigde Chevrolet aan dat de HHR tegen het einde van dit jaar ook in Europa leverbaar zal worden. De opvallende kruising tussen een stationwagon en een MPV was oorspronkelijk alleen bedoeld voor de Amerikaanse markt. Datzelfde geldt voor de sportieve uitvoering van de HHR; deze SS-uitvoering.

Lekker dikke uitstraling
Chevrolet heeft er flink werk van gemaakt om de HHR SS een lekker dikke uitstraling mee te geven. De nieuwe voor- en achterbumper, de 18 inch lichtmetalen wielen en de achterspoiler maken de SS tot een veel sportievere verschijning. Dat geldt ook voor het interieur waar we onder meer sportstoelen aantreffen, enkele sportieve details en een ander instrumentarium.

Snelle rondetijd op de Nurburgring
Het belangrijkste nieuws ligt onder de motorkap. Daar treffen we een 2.0 liter viercilinder aan die een vermogen van 260 pk op het asfalt weet over te brengen. Met dit vermogen onder de kap weet de HHR SS in slechts 6,3 seconden vanuit stilstand naar de honderd te sprinten. De topsnelheid ligt op 241 km/h. Voor de afstelling van het sportonderstel zijn de Amerikanen meerdere malen neergestreken op de Duitse Nürburgring. Chevrolet claimt dat de rondetijd van de HHR SS sneller is dan die van de Opel Zafira OPC. Die laatste heeft het record staan voor MPV´s en Chevrolet wekt hiermee redelijk hoge verwachtingen. Bovendien bevestigt het ons gevoel dat deze SS-uitvoering zomaar naar Europa zou kunnen komen...

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer
Chevrolet HHR SS: Zafira OPC-killer
Redactie
Door Redactie

Zoeken