Nieuws

Kia Sports Coupe concept: tweede teaser

Kia Sports Coupe concept: tweede teaser

Kia heeft een tweede teaser van de Sports Coupe concept vrijgegeven. Na een studiofoto van de voorzijde kunnen we nu een foto tonen van de zijlijn van de conceptcar. De auto is ontworpen door Peter Schreyer (afkomstig van Volkswagen) en toont Kia´s toekomstige designrichting.

Peter Schreyer is zeker geen onbekende in de autobranche. De in Beieren geboren Schreyer ontwierp onder meer de eerste generatie van de Audi TT en de Volkswagen New Beetle. Bij Kia is Schreyer verantwoordelijk voor de Kia ex_Cee’d cabriolet, maar ook voor deze nieuwe conceptcar.

2+2 Coupé
De volledig nieuwe 2+2 Sports Coupe Concept is in Europa onder leiding van Kia’s Chief Design Officer Peter Schreyer ontworpen. De naam van het Kia-concept blijft voorlopig nog een goed bewaard geheim en zal synoniem zijn voor een verzorgde, pure en tijdloze expressie. De auto staat voor een nieuw designhoofdstuk voor Kia. “Met de nieuwe Sports Coupe Concept geven wij een duidelijk en nadrukkelijk statement af voor de toekomst van het merk Kia, dat een totaal nieuwe groep consumenten zal verrassen en enthousiast zal maken voor het merk,” licht Peter Schreyer toe. “Om onze designfilosofie voor Kia te definiëren was het voor mij in mijn beeldvorming belangrijk dat we niet uit het oog moesten verliezen dat het merk Kia een grote groep automobilisten moest blijven aanspreken. Het zou heel gemakkelijk zijn geweest om een extreme supercar te presenteren in Frankfurt die heel veel aandacht zou trekken, maar die geen plaats zou kunnen hebben in het modelprogramma van Kia. Onze Sports Coupe Concept is dan ook niet zomaar een vrijblijvend ontwerp.”

Debuut in Frankfurt
Volgens de ontwerper en de fabrikant zal de conceptcar voor een grote verrassing zorgen op de aanstaande IAA in Frankfurt. Helaas moeten we het tot die tijd stellen met enkel deze twee teasers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Kia Sports Coupe concept: tweede teaser
Redactie
Door Redactie

Zoeken