Nieuws

Skoda Fabia Combi; kleine ruimtewonder

Skoda Fabia Combi; kleine ruimtewonder

Na een teaser onthult Skoda nu de eerste beelden van de Fabia Combi. De compacte stationwagon van Skoda is in alle opzichten gegroeid. Vooral de bagageruimte van de Fabia Combi nam fors toe. Vanaf begin 2008 staat de nieuwe Skoda Fabia Combi bij de dealers.

Met zijn herkenbare design is de Fabia Combi duidelijk een lid van de Fabia-familie. Qua ruimte houdt hij het midden tussen de Fabia hatchback en de mini-MPV Roomster. Ten opzichte van zijn voorganger is de Fabia Combi in alle opzichten gegroeid. De lengte bedraagt nu 4.24 m, de breedte 1.64 m en de hoogte 1.50 m. Daarmee is de Fabia Combi 7 mm langer en 46 mm hoger dan zijn voorganger.

Grote bagageruimte
De voordelen hiervan zien we vooral binnenin terug. De bagageruimte is met 54 liter gegroeid naar 480 liter. Voor een relatief kleine stationwagon als deze is dat een zeer nette waarde. Wie meer ruimte wenst kan de achterbank neerklappen en krijgt dan de beschikking over 1.460 liter. Verder zijn er in het interieur vele opbergvakken en is er optioneel een geïntegreerde fietsendrager leverbaar.

Motorengamma
Motorisch gaat Skoda de Fabia Combi leveren met drie benzine- en drie dieselmotoren. Het benzineaanbod bestaat uit de 1.2 12V (70 pk), de 1.4 16V (85 pk) en de 1.6 16V (105 pk). Dieselrijders kunnen kiezen uit de 1.4 TDI (69 pk), de 1.4 TDI (80 pk) en de 1.9 TDI (105 pk). Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Optioneel is de 1.6 liter benzinemotor ook leverbaar met een zestraps Triptronic automaat.

Begin 2008 bij de Skoda-dealers
De nieuwe Skoda Fabia Combi staat vanaf begin 2008 bij de dealers. Zijn officiele debuut maakt de auto op de IAA in Frankfurt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Skoda Fabia Combi; kleine ruimtewonder
Redactie
Door Redactie

Zoeken