Nieuws

Chevrolet Aveo hatchback: Kalos-opvolger

Chevrolet Aveo hatchback: Kalos-opvolger

Chevrolet presenteert de Aveo hatchback, de opvolger van de Kalos. De compleet nieuwe Aveo heeft een nieuw design, maar is ondanks dat toch herkenbaar als opvolger van de Kalos. Vanaf maart 2008 staat de nieuwe Aveo bij de dealers. Zijn debuut beleeft de auto op de IAA in Frankfurt.

De naam Aveo kennen we bij ons alleen in associatie met de kleine sedan van Chevrolet. In veel andere Europese landen gaat de Kalos ook als Aveo door het leven. Vanaf maart 2008 komt daar verandering in. De naam Kalos verdwijnt en in heel Europa zal de naam Aveo worden doorgevoerd. Het Aveo-gamma bestaat vanaf volgend jaar dan ook uit een sedan en deze nieuwe hatchback (3- en 5-deurs).

Stoer front
Het design van de Aveo hatchback is modern en krachtig. Het compleet nieuwe exterieur wordt getypeerd door de kenmerkende Chevrolet-grille die direct in het oog springt. Het wat saaie karakter van de Kalos heeft bij de Aveo plaats gemaakt voor een stoer front met een grote grille en grote koplampen. Aan de achterzijde - waar helaas nog geen foto van beschikbaar is - vallen de ronde lichtunits op.

Twee benzinemotoren
Chevrolet gaat de Aveo hatchback leveren met een tweetal benzinemotoren. De eerste is een nieuwe 1.2 liter met een vermogen van 84 pk. De tweede is de reeds bestaande 1.4 met een vermogen van 98 pk. Die laatste is tevens leverbaar in combinatie met een automaat.

Voorjaar 2008
Zijn werelddebuut beleeft de nieuwe Aveo op de IAA in Frankfurt. In maart 2008 staat het nieuwe model bij de dealers.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Chevrolet Aveo hatchback: Kalos-opvolger
Redactie
Door Redactie

Zoeken