Nieuws

Saab Turbo X doet Black Turbo herleven

Saab Turbo X doet Black Turbo herleven

Saab blaast in Frankfurt de legendarische ‘Black Turbo’-modellen nieuw leven in. Tijdens de IAA zal Saab de Turbo X presenteren. Dit topmodel op basis van de 9-3 zal in een gelimiteerde oplage op de markt komen.

In 1977 - eveneens in Frankfurt - presenteerde Saab de eerste modellen met turbotechniek. De Zweedse autofabrikant was daarmee revolutionair en zijn tijd vooruit. Zeker als we kijken naar de trend van tegenwoordig. De turbo is weer helemaal in.

30 jaar Saab Turbo
Saab viert op de aanstaande IAA het dertig jarig jubileum van de turbo en het succes dat Saab daarmee heeft gehad. Vooral de legendarische 99 en 900 Black Turbo werden groot met deze techniek. Saab wil dat niet zomaar aan zich voorbij laten gaan en heeft dan ook een gelimiteerde versie van de 9-3 ontwikkeld. Dit topmodel van de 9-3 range zal het prestatieniveau van Saab naar een hoger plan tillen. Details zijn nog niet bekend, maar de geruchten doen de ronde over een 300 pk sterke V6 turbomotor, vierwielaandrijving en enkele sportieve details.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken