Nieuws

Ford GT met 550 pk

Ford GT met 550 pk

Ford heeft het vermogen van de GT officeel bekend gemaakt. De dikke 5.4 liter V8 in de Ford GT levert een vermogen van 550 pk en sprint in minder dan 4 tellen naar 100 km/h.

Amerikaanse tests voor de officiële certificatie van de motor van de Ford GT hebben aangetoond dat de supercharged 5,4-liter DOHC V8 een gemiddeld vermogen van 550 pk en een koppel van 678 Nm levert, 50 pk meer dan de eerdere schattingen. De V8-motor van de Ford GT komt hiermee op meer dan 100 pk (74 kW) per liter en dat bevestigt nog eens het enorme prestatiepotentieel.

Het vooraanstaande Amerikaanse autotijdschrift Car & Driver heeft ongelofelijke prestaties voor de Ford GT geregistreerd: een acceleratie van 0-95 km/uur in 3,3 seconden en een kwartmijl met staande start in 11,6 seconde en met een topsnelheid van 205 km/uur. In hetzelfde nummer van Car & Driver bleek de Ferrari Challenge Stradale vier seconden nodig te hebben om 95 km/uur te bereiken en 0,8 seconde en 21 km/uur langzamer te zijn op de kwartmijl.

Voor de Europese markt zijn er 101 Ford GT´s gereserveerd. Dit aantal is door de vele reacties al eens verhoogd, het was voorheen 80. Er zijn vanuit Europa vele aanvragen binnengekomen voor een order. Helaas heeft Ford heel veel mensen ´nee´ moeten verkopen en zijn de aanvragen zelfs persoonlijk door de President en CEO van Ford Europa in behandeling genomen. Ford had dus al veel meer GT´s kunnen verkopen, maar om de exclusiviteit te waarborgen doet men dat niet. Met een prijs van $139.995 (ex belastingen) in de Verenigde Staten is het maar de vraag of Ford ooit de ontwikkelingskosten terug kan verdienen. Daar is maar één manier voor: meer GT´s produceren! Iets wat wij helemaal niet erg zouden vinden!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ford GT met 550 pk
Ford GT met 550 pk
Ford GT met 550 pk
Redactie
Door Redactie

Zoeken