Nieuws

Preview compleet nieuwe Mazda6

Preview compleet nieuwe Mazda6

Mazda presenteert op de IAA in Frankfurt de nieuwe 6. Om ons alvast een preview te geven van de nieuwe Mazda6 hebben de Japanners een eerste foto vrijgegeven. Op 11 september zal de auto officieel worden onthuld.

Toen de nieuwe Mazda6 in 2002 het levenslicht zag was het de eerste auto volgens de ‘Zoom-Zoom’ (design)filosofie van Mazda. Bovendien werd de typeaanduiding 626 overboord gezet en sloeg Mazda een nieuwe weg in. En dat heeft de fabrikant geen windeieren gelegd. Mazda drong door in een hoger segment dan de 626 ooit heeft weten te bereiken en ook de zakelijke rijder wist zijn weg naar de Mazda-dealers te vinden.

Hoger niveau
Vanaf begin 2007 geeft Mazda dit succesvolle hoofdstuk een vervolg in de vorm van de compleet nieuwe 6. Het model is volgens de fabrikant nog dynamischer, stuurt directer en heeft een kwalitatief hoger niveau. Bovendien zijn de veiligheidsvoorzieningen naar een hoger plan getild. Zijn onderstel deelt de 6 met de nieuwe Mondeo en dat belooft veel goeds.

Officieel debuut op IAA
Concreet valt er nog weinig over de nieuwe Mazda6 te zeggen. Zijn officiële debuut beleeft de auto op 11 september op de IAA in Frankfurt. Tegen die tijd kunnen wij alle details van de nieuwe 6 melden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken