Nieuws

Cabrio van het Jaar: Opel Tigra TwinTop

Cabrio van het Jaar: Opel Tigra TwinTop

De Opel Tigra TwinTop maakt op de Salon van Genève zijn werelddebuut. Op diezelfde salon werd de Opel Tigra TwinTop al meteen uitgeroepen tot ´Cabrio van het Jaar 2004´.

Na de Opel Speedster (Genève 2000) is de Tigra TwinTop – die zijn werelddebuut maakt op de Autosalon van Genève dit jaar – de tweede Opel die deze prijs in ontvangst mag nemen, na de instelling van de verkiezing in 1994.

Met de nieuwe Tigra TwinTop presenteert Opel op de Autosalon van Genève (4 tot 14 maart) een compacte tweezitter met een elektrohydraulische stalen kap, die met één druk op de knop volautomatisch opent en sluit. De dynamische en de veelzijdige Tigra biedt zowel het genot van open rijden als de prestaties van een coupé. Tevens biedt de Tigra een grote en bruikbare bagageruimte met een volume tot 440 liter dankzij de slimme kapconstructie, waarbij het dak verticaal in de koets verdwijnt. Achter de stoelen is een bagageruimte van nog eens 70 liter te vinden, waarmee de totale bagageruimte van meer dan 500 liter de grootste in zijn klasse is. Het kofferdeksel van de Tigra opent en sluit eveneens elektrohydraulisch met één druk op de knop. Krachtig en economisch is de 66 kW (90 pk) sterke 1.4-liter ECOTEC motor met Opels innovatieve technologie op het gebied van brandstofbesparing: TWINPORT. Daarnaast is er een 1.8-liter ECOTEC motor met 92 kW (125 pk). De 1.4 ECOTEC krachtbron is tevens verkrijgbaar met Easytronic transmissie waarmee zowel met de hand als automatisch geschakeld kan worden. Vanaf het najaar 2004 is de Tigra TwinTop verkrijgbaar bij de Opel-dealer.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Cabrio van het Jaar: Opel Tigra TwinTop
Cabrio van het Jaar: Opel Tigra TwinTop
Redactie
Door Redactie

Zoeken