Nieuws

Aston Martin Vanquish Cabrio door Zagato

Aston Martin Vanquish Cabrio door Zagato

Aston Martin levert de Vanquish niet als Convertible. Daarom heeft de Italiaanse carrosseriebouwer Zagato besloten om zelf een Aston Martin Vanquish Convertible te ontwikkelen.

Zagato heeft al jaren een samenwerking met Aston Martin op het gebied van speciale auto´s. Zo bouwde Zagato o.a. de Aston Martin DB7 Zagato, een speciale uitvoering van de DB7 geheel aangepast aan de stijl van Zagato.

En zo werd het ook de beurt aan de Vanquish. Aston Martin heeft bekend gemaakt dat de Vanquish er niet als cabrio komt en dat vond Zagato een uitgelezen kans om wel een cabrio te ontwikkelen. Dit is het resultaat. Behalve dat het dak eraf is gehaald en vervangen door een softtop is ook de achterkant aangepast. Nieuwe, ronde achterlichten en een nieuw vormgegeven achterbumper geven een compleet andere look aan deze Vanquish Roadster t.o.v. de Vanquish Coupé. De achterruit heeft een dubbele bolling en ook het interieur hebben de stijl van Zagato gekregen.

Al met al is de Vanquish Cabriolet van Zagato een bijzondere auto. Het is een goed alternatief als je toch graag een open versie van de Vanquish wil hebben. Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat je een andere auto krijgt dan wanneer hij door Aston Martin ontwikkeld zou zijn. Zagato heeft nu eenmaal een eigen stijl wat voornamelijk aan de achterkant en in het interieur is terug te zien.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Aston Martin Vanquish Cabrio door Zagato
Aston Martin Vanquish Cabrio door Zagato
Redactie
Door Redactie

Zoeken