Nieuws

BMW continueert CO2-offensief met EfficientDynamic

BMW continueert CO2-offensief met EfficientDynamic

BMW zet met het EfficientDynamics programma groots in op de reductie van brandstofverbruik en CO2-uitstoot. Geheel volgens BMW´s merkwaarden gaat dat absoluut niet ten koste van de rij-eigenschappen en prestaties. Vanaf modeljaar 2008 levert BMW maar liefst 19 modellen met een CO2-uitstoot van maximaal 140 gram per km en 75% van de BMW-verkopen in ons land kan rekenen op een groen energielabel.

Dat BMW goed is in het bouwen van motoren bewijst de fabrikant uit München met de introductie van tal van innovaties op een groot deel van het modellengamma. Onder de naam EfficientDynamics zet BMW groots in op de reductie van het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Het mooie van al de maatregelen is dat deze niet beperkt zijn tot bijzondere modellen (zoals bijvoorbeeld Toyota dat met de Prius doet), maar BMW levert de innovaties zonder meerprijs en standaard op diverse auto´s.

EfficientDynamics programma
Nadat het EfficientDynamics programma debuteerde op de vernieuwde 1-serie (en 320i Cabrio) zal ook een groot deel van de rest van het modellengamma volgen. EfficientDynamics omvat tal van innovaties dat ervoor zorgt dat de auto´s minder verbruiken, daardoor minder uitstoten maar wel dezelfde (of verbeterde) prestaties kenmerken. Zo zijn de handgeschakelde versie van de 1- en 3-serie voorzien van de Auto Start Stop Functie. Wanneer je bijvoorbeeld voor een stoplicht staat en de versnelling in de vrij zet schakelt de motor automatisch uit. Wanneer de koppeling weer wordt ingetrapt start de motor razendsnel. In de handgeschakelde versies van de 1-, 3-, 5- en 6-serie is bovendien een Gear Shift indicator gemonteerd die het ideale schakelmoment weergeeft. Elektrische stuurbekrachtiging is standaard op de 1- en 3-serie (335i uitgezonderd). Dankzij deze nieuwe stuurbekrachtiging wordt alleen energie gevraagd op het moment dat ook inderdaad bekrachtiging nodig is. Bovendien zijn diverse modellen van de 5-serie en X3 alsmede alle 1- en 3-series en X5´s voorzien van banden met minder rolweerstand. Dankzij een aantal kleppen achter de kenmerkende BMW-nieren wordt de luchttoevoer tot de radiateur afgesloten op het moment dat er geen koeling nodig is. Dit zorgt voor een verbeterde aërodynamica bij onder meer de 1-, 3- en 5-serie alsmede de 635d, de X5 en diverse X3-modellen.

Resultaat
Het resultaat mag er zijn want ongeveer 40% van alle BMW Group modellen (BMW, Mini en Rolls-Royce) die verkocht worden in Europa hebben een maximale CO2-uitstoot van 140 g/km. Al deze innovaties worden samengevat onder de naam EfficientDynamics en zullen de komende jaren nog verder worden uitgebreid. BMW streeft ernaar om uiteindelijk alle modellen te voorzien van één of meer innovaties uit het EfficientDynamics programma. Daarmee maakt BMW niet alleen haar naam waar als het gaat om motorenbouwer en sportieve autofabrikant, maar bovendien met aandacht voor het milieu.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
BMW continueert CO2-offensief met EfficientDynamic
BMW continueert CO2-offensief met EfficientDynamic
Redactie
Door Redactie

Zoeken