Nieuws

Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie

Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie

De BMW 6-serie Coupé en 6-serie Cabrio zijn op tal van punten gewijzigd. Beide modellen hebben een facelift ondergaan waarbij de voor- en achterzijde alsmede het interieur zijn opgewaardeerd. Onder de motorkap vinden we een nieuwe 3.0 liter benzinemotor én een zescilinder dieselkrachtbron voor zowel de Coupé als de Cabrio.

b

Vier jaar geleden presenteerde BMW de 6-serie Coupé. Een half jaar later volgde de open variant. In september dit jaar zullen de vernieuwde 6-serie Coupé en Cabrio bij de dealers staan. Beide sportauto´s ondergingen een subtiele facelift. De voorzijde onderscheidt zich daarbij door de nieuwe bumper met bredere luchtinlaat en LED-techniek in de koplampunits. Van opzij zien we duidelijker geprononceerde dorpels en aan de achterzijde is behalve de toepassing van LED-techniek in de lichtunits ook een nieuw derde remlicht te zien. Die laatste is voortaan ook bij de Coupé in de achterklep opgenomen.

Sun Reflective bekleding
In het interieur zijn de wijzigingen minimaal. BMW claimt een hoogwaardiger materiaalkeuze en een nog betere afwerking. Wie kiest voor lederen bekleding kan net als bij de 3-serie Cabrio profiteren van Sun Reflective technologie. Dit zorgt ervoor dat het leder minder opwarmt door de zon. Geavanceerde opties als een Head-Up display, Grootlichtassistent, BMW Night Vision en het doorontwikkelde iDrive zijn standaard dan wel optioneel leverbaar. Qua kleuren en materialen is de keuze groot.

630i, 635d en 650i
Het belangrijkste nieuws vinden we onder de motorkap. BMW levert de 6-serie Coupé en Cabrio voortaan niet alleen als 650i en 630i, maar ook als 635d. Daarmee is BMW de eerste autofabrikant die een dieselmotor levert in een sportieve en grote Cabriolet als deze. De zescilinder-in-lijn dieselmotor levert prestaties die niet onder doen voor die van de 630i. De motor ontwikkelt een vermogen van 286 pk en een koppel van 580 Nm. Mede dankzij de Variabele Twin Turbo (VTT) is dat koppel al tussen 1.750 en 2.250 tpm volledig beschikbaar. De acceleratie van 0 tot 100 km/u neemt slechts 6,3 seconden (Cabrio 6,6 seconden) in beslag, de top werd elektronisch begrensd op 250 km/h. Groot voordeel van deze dieselkrachtbron is dat het verbruik beperkt is gebleven tot 6,9 l/100 km (Cabrio 7,2 l/100 km). Eveneens nieuw is de 3.0 liter zescilinder-in-lijn benzinemotor in de 630i. De motor ontwikkelt een vermogen van 272 pk (+14 pk) en een koppel van 320 Nm. Daarmee accelereert de 630i in 6,2 seconden vanuit stilstand naar 100 km/ en wordt een topsnelheid van 250 km/h bereikt. Ondanks de verbeterde prestaties wist BMW het verbruik met 14% te reduceren tot 7,9 l/100 km. Uiteraard is ook de 650i leverbaar. De motor is echter slechts in detail aangepast maar wel voorzien van het EfficientDynamics programma van BMW. Hierdoor is het verbruik gereduceerd al doet BMW over de exacte cijfers geen uitspraken. Wie voor de 650i kiest krijgt de beschikking over 367 pk en 490 Nm. Alle motoren zijn standaard gekoppeld aan een zestraps automaat met schakelpaddles aan het stuurwiel.

Prijzen nog niet bekend
De vernieuwde BMW 6-serie Coupé en Cabrio staan in september bij de dealers. De prijzen zijn op dit moment nog niet bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Facelift en dieselmotor voor BMW 6-serie
Redactie
Door Redactie

Zoeken