Nieuws

Meer details Mitsubishi Lancer Sports Sedan

Meer details Mitsubishi Lancer Sports Sedan

Mitsubishi heeft meer details bekend gemaakt van de nieuwe Lancer Sports Sedan. Het model zal op de IAA in Frankfurt aan het Europese publiek worden voorgesteld en staat eind 2007 bij de dealers. Naast de Sports Sedan lanceert Mitsubishi ook een Lancer Evolution en een compleet nieuwe hatchback!

De nieuwe Mitsubishi Lancer werd begin dit jaar gepresenteerd op de NAIAS in Detroit. Het model is bedoeld voor de gehele wereld en is ontworpen in de Europese designstudio van Mitsubishi in Trebur, nabij Frankfurt. De nieuwe Lancer Sports Sedan heeft veel designkenmerken meegekregen van de veel geprezen en ook in Europa ontwikkelde conceptauto´s Concept-Sportback (IAA 2005) en Concept-X (Tokio 2005). De combinatie van een lage ligging, lange motorkap en korte achterkant, brede wielbasis, kenmerkende ´Jet Fighter´-grille en onderscheidende, diepliggende ´ogen´ geven het model een lekker sportieve aanblik. En dat biedt een prachtige basis voor de Lancer Evolution zoals die enkele maanden geleden werd gepresenteerd. Bovendien is het design in lijn met de vorige generaties van de Lancer.

Motorengamma
Vanaf eind 2007 zal de Lancer Sports Sedan (4,570 m lang x 1,760 m breed) geleidelijk in Europa worden gelanceerd. Het motorengamma start met een 1.5 liter benzinemotor met een vermogen van 110 pk. Gevolgd door een 144 pk sterke 1.8 liter benzinemotor en het topmodel is de Lancer Evolution met een 2.0 liter turbomotor. Daarvan is het vermogen nog niet bekend maar reken erop dat dit rond de 300 pk zal liggen. Speciaal voor Europa is er een 2.0 liter dieselmotor (afkomstig van Volkswagen) met een vermogen van 140 pk. Tevens heeft Mitsubishi bekend gemaakt dat er nog een nieuwe motor voor de Lancer zal komen. Wij gokken erop dat dit een V6 benzinemotor zal betreffen. Alle modellen worden, afhankelijk van het motortype, geleverd met keuze uit handgeschakelde vijf- of zesversnellingsbak, CVT, viertraps automaat of zestraps geautomatiseerde versnellingsbak.

Drie modellen; Sports Sedan, Evolution en Sportback
Bij de Lancer Sports Sedan en Lancer Evolution laat Mitsubishi het niet. Net als concurrent Subaru met de Impreza heeft gedaan zal ook Mitsubishi een vijfdeurs hatchback presenteren. De coupéachtige belijning – gebaseerd op de conceptcar (Sportback) die in 2005 onder in Frankfurt werd onthuld – zal met name de hatchback-liefhebbers onder de Europese kopers aantrekken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meer details Mitsubishi Lancer Sports Sedan
Meer details Mitsubishi Lancer Sports Sedan
Redactie
Door Redactie

Zoeken