Nieuws

Superdikke V8 voor de Rover 75

Superdikke V8 voor de Rover 75

Tijdens de Salon van Genève presenteerde Rover de nieuwe Rover 75 V8. De Rover 75 V8 is herkenbaar aan een ander uiterlijk, luxe interieur en natuurlijk fantastische prestaties.

Lange tijd heeft Rover een topmodel in het programma gehad welke voorzien was van een V8. Om deze traditie niet langer te breken heeft Rover besloten opnieuw een V8 in het programma te zetten, en hier is ´ie dan: de Rover 75 V8.

De 75 V8 is in grote lijnen gelijk aan de andere 75 modellen. Toch heeft Rover het zo gedaan dat er een bepaald onderscheid te zien is. Zo is de grille een stuk doorgetrokken in de bumper en is ook de achterkant iets anders gevormd. Dit trucje heeft Audi ook uitgehaald met het topmodel van de A8, de 6.0 W12. Toch heeft Rover dit niet van Audi afgeleid maar geeft het model een dikke knipoog naar de vroegere V8-modellen.

De motor is afkomstig van Ford en heeft een inhoud van 4.6 liter. Het vermogen ligt op 260 pk en het koppel bedraagt 460 Nm. Dat belooft goede prestaties en dat is ook zo. De sprint naar 100 km/h wordt in minder dan 7 seconden afgelegd en de top ligt boven de 240 km/h. Dit lijken meer op prestaties van een sportauto dan op die van een luxe en comfortabele sedan want dat is de Rover 75 V8. Het onderstel is afkomstig van de MG ZT V8 maar voor de 75 V8 aangepast zodat deze een uitstekend comfort heeft.

Het interieur straalt een en al luxe uit. Er is niet zuinig met hout en leer gestrooid en ook de lijst met extra´s is niet slechts. Hiertoe behoren ondermeer een GPS satellietnavigatiesysteem, een TV met Teletext, een multi-disc DVD-speler en een Harman Kardon Hifi systeem. 

De Rover 75 V8 gaat na de zomer van dit jaar (2004) in productie.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Superdikke V8 voor de Rover 75
Superdikke V8 voor de Rover 75
Redactie
Door Redactie

Zoeken