Nieuws

Meriva-concurrent: Renault Modus

Meriva-concurrent: Renault Modus

Hij hoort in het rijtje van de Opel Meriva en Fiat Idea ofwel de midi-MPV´s. Deze Renault Modus is multifuntioneel maar compact. De Modus is gebaseerd op de Clio, maar niet zijn opvolger.

Van buiten is hij net zo groot als de huidige Clio maar van binnen enorm ruim. Dit is de Renault Modus, een voorloper voor een nieuwe compacte ruimtewagen van Renault die komend najaar op de markt komt.
 
Renault is dè specialist als het gaat om auto´s met compacte buitenmaten en een enorm ruim en variabel interieur. Dat is iets dat Renault wederom bewijst met de conceptcar Modus, die op de Salon van Genëve 2004 als wereldprimeur te zien was. De Modus heeft de buitenmaten van een Clio maar is van binnen stukken ruimer. Om meteen alle vermoedens maar even de deur uit te werken, hij mag de maten van de Clio hebben, het is niet zijn opvolger! Hij zal zelfs iets boven de Clio gepositioneerd worden. De Modus zal vallen in het segment van de Opel Meriva, Fiat Idea en Mazda 2.
 
Het ontwerp slaat een hele andere weg in dan wij op dit moment van Renault gewend zijn. Met de Megane-serie is Renault een weg ingeslagen van zeer strak ontwerp met scherpe lijnen. De Modus heeft van dat alles een stuk minder. Met name ronde vormen kenmerken deze conceptcar. Het interieur is dan weer wel herkenbaar als een Renault van deze generatie, met name door de digitale klokken. Bijzonder aan de bekleding van de Modus is dat deze een landschap uitstraalt. Op de bekleding is een landschap geprint. Dit landschap loopt helemaal door van de vloer tot aan het dak. Hierdoor ontstaat een overgang tussen het de echte lucht en de lucht van het landschap, tenminste zo ziet Renault het. Wij vonden de bekleding bij het zien van de foto´s maar een beetje apart. En pas toen ik de uitleg las begreep ik dat de bekleding een foto is.
 
Heb je het over het interieur dan komen we meteen aan bij het sterkste punt van de Modus, variabiliteit en ruimte. Wat ondanks de zeer compacte buitenmaten heb je binnenin de Modus niets te klagen. Hij heeft zelfs de meeste hoofdruimte in zijn klasse. Innovatief is de achterbank. Deze bestaat uit drie lossen delen waarmee flink te variëren is. De achterbank is verschuifbaar over een lengte van 17 cm en het is mogelijk om er zowel een twee-, als driezits bank van te maken. Dit kan door de middelste zitplaats eruit te halen en de buitenste twee een stukje naar binnen te zetten.
 
De Renault Modus is op dit moment nog een conceptcar. Najaar 2004 zal de Modus op de markt komen. Wij zijn benieuwd of Renault er weer in geslaagd is een succesvolle ruimteauto te maken zoals de Scenic en Espace zijn maar de verwachting is groot!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Meriva-concurrent: Renault Modus
Meriva-concurrent: Renault Modus
Meriva-concurrent: Renault Modus
Redactie
Door Redactie

Zoeken