Nieuws

Facelift voor de Chrysler Voyager

Facelift voor de Chrysler Voyager

De Chrysler Voyager heeft een facelift ondergaan. Het belangrijkste nieuws voor deze nieuwe Chrysler Voyager is te vinden in het stoelsysteem a la Opel Zafira en in een nieuwe 2.8 liter dieselmotor in combinatie met een automaat.

Een veelgehoorde klacht bij de Chrysler dealers was dat de Voyager niet leverbaar was met een diesel in combinatie met een automatische transmissie. Daar komt verandering in met een nieuwe 2.8 liter dieselmotor die wel is te leveren met automaat. De 2.8 liter viercilinder dieselmotor levert een vermogen van 150 pk en een koppel van 360 Nm. Het verbruik van 8,4 liter op 100 km is daarbij netjes binnen de perken gebleven.
 
Niet alleen een nieuwe motor siert de Chrysler Voyager voor de komende jaren, ook het uiterlijk is aangepast. Zo is de grille wat groter en daardoor meer op de andere Chrysler modellen gericht. Daarnaast zijn er ook lichte exterieur en interieur wijzigingen te zien welke bij een facelift horen. Hierbij valt te denken aan andere bumpers, koplampen, achterlichten en nieuwe lakkleuren en bekleding.
 
Het interieur heeft een belangrijke noviteit. Zo is de nieuwe Voyager nu leverbaar met de nieuwe Stow ’n Go stoelconstructie. Hierbij zijn de tweede en derde rij volledig in de vloer te ‘klappen’. Hierbij valt te denken aan een soortgelijke stoelconstructie als het Flex-7 systeem van Opel.
 
Om de veiligheid van de passagiers bij een aanrijding te verhogen zijn er een aantal extra airbags gemonteerd. Zo worden nu ook de passagiers op de tweede en derde zitrij beschermd door windowbags en is er een knie-airbag gemonteerd voor de bestuurder.
 
Vanaf begin zomer 2004 zal de nieuwe Chrysler Voyager leverbaar worden voor de Europese markt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Facelift voor de Chrysler Voyager
Facelift voor de Chrysler Voyager
Redactie
Door Redactie

Zoeken