Nieuws

Superlimo: Lancia Thesis als Stola S85

Superlimo: Lancia Thesis als Stola S85

Op basis van de Lancia Thesis heeft de autobouwer Italiaanse Stola de S85 ontwikkeld. Deze extra lange Lancia Thesis, alias Stola S85, die concurrentie kan bieden aan de Maybach 57, is voorzien van alle denkbare luxe en elektronica.

De Stola S85 is in principe een met 60 cm (!) verlengde Lancia Thesis. De totale lengte komt neer op ruim 5,4 meter wat overeenkomt met de Maybach 57. De verlenging komt geheel ten goede aan de ruimte van de achterpassagier(s). Hierdoor is een enorme beenruimte gecreëerd en is er een behoorlijke werkplek beschikbaar.
 
Deze werkplek is voorzien van alle nodige luxe en elektronica. Zo kun je aan boord faxen verzenden en ontvangen, je e-mailverkeer regelen en op het internet surfen. Behalve dat kun je genieten van een DVD’tje, een muziekje luisteren (MP3) of een computerspelletje spelen. In feite is de Lancia Thesis van Stola dus een rijdend kantoor en entertainment limousine a la de genoemde Maybach of de Mercedes S600 Pullman AMG.
 
Om de verlengde Thesis, ofwel de Stola S85, van zijn plek te krijgen wordt een beroep gedaan op de standaard 3.2 liter V6 uit het rek van Lancia. Deze zescilinder levert een vermogen van 230 pk en een maximum koppel van 289 Nm. Op dit gebied is deze limousine dus wel wat afwijkend van de dikke V8’s die in de Maybach en Mercedes liggen. Met deze 3.2 liter V6 zal de Stola S85 in 9,2 seconden de 100 km/h per uur bereiken en een top behalen van 230 km/h. Met een gewicht van dik 2.000 kg is dit best goed voor een motor als deze.
 
De Stola S85 zal niet in serieproductie worden genomen. Wel is de auto voor de consument te bestellen en deze zal geheel naar wens van de klant worden gebouwd. Hierbij moet je dan denken aan o.a. speciale bekleding, lak en alle andere (elektronische) opties die gewensd zijn. Over de prijs is niets bekend.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Superlimo: Lancia Thesis als Stola S85
Superlimo: Lancia Thesis als Stola S85
Superlimo: Lancia Thesis als Stola S85
Redactie
Door Redactie

Zoeken