Nieuws

Lada Kalina hatchback: budget-auto

Lada Kalina hatchback: budget-auto

Begin dit jaar hebben we – na lange tijd wachten - de ´nieuwe´ Lada Kalina in ons land mogen verwelkomen. De Nederlandse importeur vertelde trots dat er verschillende varianten van deze budget-auto op de markt zouden komen. Na de sedan volgt nu de vijfdeurs hatchback. En wellicht ook een budget-GTi.

De Kalina sedan doet het voor Lada begrippen erg goed in Nederland. “Tot op dit moment hebben wij al ruim 200 orders genoteerd, en dat is een verviervoudiging ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar, de zaken gaan dus goed,” aldus Roelof Noordman, directeur van Lada Holland. “Met de komst van de nieuwe Kalina vijfdeurs hatchback, die wij in juni in ons land verwachten, wordt het Lada-modelprogramma belangrijk uitgebreid en zullen wij een nieuwe doelgroep aanspreken."

Net geen tien mille
De standaarduitrusting van de Kalina omvat onder andere airbags voor de bestuurder en voorpassagier, stuurbekrachtiging, een boordcomputer, elektrisch bedienbare ramen voor, centrale portiervergrendeling met afstandbediening en in carrosseriekleur meegespoten bumpers. De importeur heeft een instapprijs vastgesteld van net geen tien mille; de Kalina hatchback kost namelijk 9.895 euro.
Onder de kap ligt, net als in de sedan een 1.6 liter motor met een vermogen van 82 pk en een koppel van 122 Nm, waarmee een topsnelheid van 165 km/u tot de mogelijkheden behoort.

Toekomst
De modelreeks van de Kalina wordt over enige tijd uitgebreid met een derde versie, namelijk een stationwagon. Verder onderzoekt de importeur de mogelijkheid om een Nederlandse GTi-versie van de Kalina vijfdeurs op de markt te brengen. Een budget-GTi lijkt ons zo gek nog niet…

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lada Kalina hatchback: budget-auto
Redactie
Door Redactie

Zoeken