Nieuws

Uitgelekt: Peugeot 308

Uitgelekt: Peugeot 308

Dit zijn de eerste officiële foto´s van de Peugeot 308. Als opvolger van de 307 heeft Peugeot´s 308 de zware taak om het succes van zijn voorganger te overtreffen of tenminste te evenaren. De compleet nieuwe 308 wordt leverbaar als 3-deurs, 5-deurs, SW en Coupé-Cabriolet.

Bij Peugeot kijkt men met grote spanning uit naar de introductie van de 308. Het model moet als opvolger van de 307 heel wat in huis hebben om het succes van zijn voorganger op z´n minst te evenaren. Het is dan ook niet zo vreemd dat Peugeot het design relatief behoudend heeft gelaten. De 308 doet in diverse opzichten denken aan zijn voorganger, maar is uiteraard compleet nieuw. Het front doet enigszins denken aan de 207 en ook de 407 heeft designelementen aan dit nieuwe model geleend.

Interieur
Het interieur laat op het eerste gezicht een meer kwalitatieve indruk achter. Voor zover dat van foto´s af te bepalen valt lijkt het erop dat Peugeot heeft gekozen voor mooiere en kwalitatief hoogwaardigere materialen. Ook het gebruik van chroom en aluminium geeft een chique indruk. Traditiegetrouw zal het met de ruimte en comfort voor de inzittenden wel goed zitten.

December bij de dealers
De nieuwe 308 maakt zijn werelddebuut op de IAA in Frankfurt. Het model zal nog voor de jaarwisseling bij de dealers staan. Begin juni geeft Peugeot de eerste officiële informatie vrij.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Uitgelekt: Peugeot 308
Uitgelekt: Peugeot 308
Redactie
Door Redactie

Zoeken