Nieuws

Seat komt met nieuwe sedan en stationwagon

Seat komt met nieuwe sedan en stationwagon

Seat heeft officieel bekend gemaakt met twee nieuwe modellen op de markt te komen. Het gaat om een sedan en een stationwagon in het C/D-segment. Dat betekent dat Seat met een opvolger komt voor de vorige generatie van de Toledo.

Met de komst van de nieuwe Toledo verdween er een sedan van formaat uit het modellengamma van de Spanjaarden. Achteraf gezien niet een al te slimme stap. De verkopen van de huidige Toledo vallen tegen. Reden genoeg voor Seat om opnieuw een middenklasse sedan te lanceren.

Sedan en stationwagon in C/D-segment
Inmiddels heeft Seat de eerste schetsen van het model gepresenteerd. Seat topman Erich Schmitt presenteerde in hoogst eigen persoon de eerste impressies van het nieuwe model. De auto komt er als sedan en tevens ook als stationwagon. Vanaf 2009 moeten deze twee nieuwe modellen de concurrentie aangaan met onder meer de Volkswagen Passat (Variant), Volvo S40/V50, Ford Mondeo en Peugeot 407 (SW).

Sportief design
Het design is zoals we van Seat gewend zijn duidelijk gericht op sportiviteit. Ondanks dat het slechts schetsen zijn tonen deze beelden wel een eerste indruk van het model. Vooral de achterzijde heeft wat weg van de Audi A5 en ook de voorzijde heeft wel wat weg van Audi´s modellengamma. Dat belooft wat!

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Seat komt met nieuwe sedan en stationwagon
Seat komt met nieuwe sedan en stationwagon
Redactie
Door Redactie

Zoeken