Nieuws

Kia Picanto in een fris jasje

Kia Picanto in een fris jasje

De Kia Picanto heeft een flinke facelift ondergaan. De kleine en zeer succesvolle Kia is na vier jaar door de fabrikant van een fris uiterlijk voorzien. De vernieuwde Kia Picanto staat in het najaar bij de dealers.

Nog geen vier jaar na de introductie van de Picanto kan de Koreaanse autofabrikant Kia terugkijken op een zeer succesvol product. De Picanto behaalde enorme verkoopresultaten en Kia, maar ook de concurrentie had dit nooit verwacht. Om het model fris te houden voor nog een paar jaar succes werd de Picanto op tal van punten aangepast.

Modern en fris exterieur
Vooral het exterieur werd fors aangepast. De voorzijde is geheel nieuw en oogt niet alleen moderner, maar ook hoogwaardiger. De Picanto profiteert daardoor van Kia´s steeds Europeser wordende modellengamma. De bumper is ronder van vorm, de grille doet denken aan de Cee´d en de koplampen zijn minder hoekig. Verder zien we dat alle delen van de carrosserie in kleur zijn gespoten en dat ook de achterlichtunits en achterbumper zijn vernieuwd.

Onderhuids nagenoeg ongewijzigd
Onderhuids heeft Kia alles bij het oude gelaten. Uiteraard zijn er detailwijzigingen doorgevoerd om de auto verder te verbeteren, maar grote wijzigingen blijven uit. Datzelfde geldt voor het motorengamma dat met de 1.0 (61 pk), de 1.1 (65 pk) en de 1.1 CRDi (75 pk) ongewijzigd is.

Najaar 2007 bij de dealers
De vernieuwde Kia Picanto staat in het najaar van 2007 bij de dealers. Dat de facelift het model aantrekkelijker heeft gemaakt staat als een paal boven water. Vermoedelijk zal dat ook in de verkoopcijfers te zien zijn en kan de Picanto in zijn tweede levensfase mogelijk nog succesvoller worden dan in de eerste vier jaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken