Nieuws

Supersnelle Chrysler Crossfire SRT-6

Supersnelle Chrysler Crossfire SRT-6

De Chrysler Crossfire SRT-6 is de eerste van een serie snelle Chrysler´s. De Crossfire SRT-6 heeft voortreffelijke wegligging, een 330 pk sterke V6 met compressor en het nodige spoilerwerk.

De Crossfire SRT-6 is een voorbode van een heel aantal snelle Chrysler´s. Deze zullen allen verschijnen met de toevoeging ´SRT´. De Crossfire SRT-6 is de eerste uit deze serie en aan dit model te zien mag het heel wat beloven. De uit de Mercedes SLK AMG bekende 3.2 liter V6 Compressor is in het vooronder van de Crossfire gelepeld en levert een vermogen van maar liefst 330 pk. Het behoorlijke koppel van 420 Nm is voor 90% beschikbaar tussen de 2.300 en 6.200 tpm. Iets meer dan 5 seconden zullen er nodig zijn om met de Crossfire SRT-6 naar de 100 km/h te sprinten. Om dit vermogen op de wielen over te brengen beschikt de Crossfire SRT-6 over een vijftraps automatische tranmissie die speciaal voor de SRT-6 is aangepast.

Het onderstel van de Crossfire SRT-6 is eveneens aangepast. De SRT-ingenieurs hebben er naar gestreefd om het onderstel harder geveerd te maken, de auto een sportiever weggedrag te geven en het onderstuurde karakter te verminderen. Hiertoe werden de veerwegen verkleind, speciale schokdempers ontwikkeld en Michelin Pilot Sport banden met een speciale rubbersamenstelling gemonteerd. Ook werd het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP afgestemd op het hogere prestatiepotentieel van de SRT-6 Coupé en Roadster.

De Crossfire SRT-6 is voorzien van een vaste achterspoiler die de sportieve inborst van het model verraadt en die bij hoge snelheden voor meer downforce en koersvastheid zorgt. De elegante, geïntegreerde voorspoiler heeft diezelfde functie en zorgt tevens voor meer koellucht. Aan de buitenzijde vallen verder de speciale 15-spaaks lichtmetalen SRT-velgen op (voor 18 inch, achter 19 inch) die voor een nog lager onafgeveerd gewicht zorgen.

Ook in het interieur van de Crossfire SRT-6 zijn bijzondere details te vinden die naar zijn uitermate sportieve karakter verwijzen. Bijvoorbeeld de snelheidsmeter, die tot 320 km/u gekalibreerd is. Verder is de auto uitgerust met kuipstoelen die meer zijdelingse steun bieden tijdens het rijden van alledag of op het circuit. De stoelen zijn bekleed in nappaleder met suède inzetstukken, voor een betere grip. De hoofdsteunen zijn voorzien van de aanduiding SRT-6. De stoelen en het stuurwiel zijn bovendien van grijze stiknaden voorzien.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Supersnelle Chrysler Crossfire SRT-6
Redactie
Door Redactie

Zoeken