Nieuws

Rallykanon: Mitsubishi Lancer EVO VIII

Rallykanon: Mitsubishi Lancer EVO VIII

De achtste generatie van de Mitsubishi Lancer Evolution staat vanaf april bij de dealers. De Mitsubishi Lancer Evo komt dus toch naar Nederland en dat is geweldig nieuws!

Er was sprake van dat de Lancer EVO VIII niet naar Nederland zou komen via het officiële kanaal. Mitsubishi maakt nu bekend dat de Lancer EVO VIII toch via de dealers verkrijgbaar is en dat daarmee dus ook de volledige fabrieksgarantie van kracht is.

Al sinds de komst van de eerste generatie van de Lancer EVO in 1992 is het een waar succes. De Lancer EVO is een ware liefhebbersauto en heeft zijn kwaliteiten bewezen in de Rally waaronder de WRC.

Ten opzichte van zijn voorganger de EVO VII is de EVO VIII weer een stuk verder geevolueerd. De EVO VIII heeft meer van het merkgezicht van Mitsubishi, ziet er weer wat moderner uit en heeft een supersportieve uitstraling. Het interieur dat wordt gekenmerkt door flinke Recaro kuipstoelen is ook weer een stukje meer bij de tijd.

Door toepassing van andere luchtinlaten en spoilers is de luchttoevoer en de aerodynamica weer verbeterd. De Cw-waarde is gedaald van 0,37 naar 0,36.

Waar het natuurlijk allemaal om gaat is de krachtige motor. De 2.0-liter viercilinder met vier kleppen per cilinder, dubbele bovenliggende nokkenassen, een ´twin-scroll´-turbo en een intercooler maken het mogelijk dat er 265 pk uit het blok wordt gehaald. Het koppel van 365 Nm is voor een groot deel beschikbaar tussen de 3.000 en 4.000 toeren per minuut.

Al dat geweld moet natuurlijk wel tot stoppen kunnen worden gebracht. Hiervoor zorgen flink Brembo remmen welke verstopt zitten achter de ENKEI zespaaks lichtmetalen velgen. Daaromheen zitten schitterende 235/45 R17 Bridgestone banden.

De prijs van de Lancer EVO VIII bedraagt € 50.990,-. Hiervoor heb je een dosis rijplezier waar je nooit genoeg van zult krijgen!

 

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Rallykanon: Mitsubishi Lancer EVO VIII
Redactie
Door Redactie

Zoeken