Nieuws

Nieuwe Daewoo Nubira Stationwagon

Nieuwe Daewoo Nubira Stationwagon

Met de introductie van de Daewoo Nubira Stationwagon is het programma van Daewoo´s compacte modellen compleet. De Nubira sedan, stationwagon en de Lacetti vormen een sterk trio.

De nieuwste toevoeging aan de serie is de Nubira Stationwagon welke volgens Daewoo uitblinkt in binnenruimte in zijn klasse. De Nubira Stationwagon heeft een grote achterklep en een bagageruimte met een inhoud van 400 liter. Deze is, door de banken in 60:40 verhouding neer te klappen, te vergroten tot 1410 liter. Om de veelzijdigheid van de Nubira Stationwagon te onderstrepen heeft Daewoo o.a. aluminium-look dakrelingen geplaatst, een 12V aansluiting in de bagageruimte gemonteerd en heb je de beschikking over maar liefst 25 vakjes.
 
De Nubira sedan is ontworpen door Pinifarini, de Stationwagon is door Daewoo zelf ontworpen in het nieuwe ontwerpcentrum van Daewoon in Zuid-Korea. De sportieve uitstraling van de Stationwagon heeft de Nubira geleend van de Lacetti. Dit kun je o.a. terug zien in het interieur en aan de achterkant van de auto.
 
De Nubira stationwagon wordt beschikbaar met een keuze uit twee moderne viercilinder benzinemotoren met vier kleppen per cilinder. De 1.6-liter produceert 80 kW/109 pk en kan een maximumsnelheid bereiken van 179 km/u. Het gemiddelde brandstofverbruik bedraagt 8,2 liter per 100 km (MVEG gecombineerde cyclus, voorlopig). De prestaties van de 1.8-liter motor zijn natuurlijk wat hoger. Met deze 90 kW/122 pk krachtbron bereikt deze Nubira een topsnelheid van 183 km/u. Indien gewenst kan deze grotere motor met een moderne viertraps automatische transmissie van ZF worden geleverd.
Met zijn royale standaarduitrusting en gunstige prijs is de nieuwe Nubira stationwagon opnieuw een voorbeeld van de succesvolle strategie van GM Daewoo om klanten veel auto voor hun geld te bieden. Andere belangrijke eigenschappen van de wagon zijn het chassis met onafhankelijke wielophanging vóór en achter (specifiek afgestemd op de Europese rijomstandigheden) en het hoge niveau van actieve en passieve veiligheid.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Daewoo Nubira Stationwagon
Redactie
Door Redactie

Zoeken