Nieuws

Mercedes C-klasse met 4Matic vierwielaandrijving

Mercedes C-klasse met 4Matic vierwielaandrijving

De nieuwe Mercedes C-klasse wordt ook leverbaar met 4Matic vierwielaandrijving. Zowel de C 280, C 350 als de C 320 CDI worden leverbaar met de permanente vierwielaandrijving van Mercedes. De C-klasse 4Matic wordt na de zomer van 2007 leverbaar.

Mercedes is bezig om een groot deel van het modellengamma leverbaar te maken met vierwielaandrijving. Ook BMW volgt deze trend en hiermee kunnen de beide Duitse merken zich op dit vlak ineens bijzonder goed meten met Audi die al jarenlang bekend staat om het quattro-systeem. In de C-klasse maakt Mercedes gebruik van een verder doorontwikkelde variant van het 4Matic-systeem. De nieuwste generatie heeft een betere werking, is lichter en bovendien is de constructie compacter.

Permanente vierwielaandrijving
De 4MATIC vierwielaandrijving is permanent actief en heeft derhalve geen reactietijd nodig voordat het systeem de bestuurder bij ongunstige weersomstandigheden als regen, ijs of sneeuw ondersteunt. Het hart van het systeem is een verdeler met een centraal differentieel die in de zeventraps automatische transmissie is ingebouwd. Van hieruit wordt de aandrijfkracht in de verhouding 45 : 55 tussen de voor- en achteras verdeeld. Een nieuw ontwikkelde lamellenkoppeling op het centrale differentieel zorgt ervoor dat de motorkracht over alle wielen verdeeld wordt, zodat het wegrijden met de nieuwe C-Klasse op gladde ondergrond nog gemakkelijker wordt en de auto onder het rijden nog stabieler blijft.

Veiligheidssystemen
Veiligheid en tractie onder alle omstandigheden was het uitgangspunt van de Mercedes-Benz-technici bij de ontwikkeling van de 4MATIC-vierwielaandrijving voor de nieuwe C-Klasse. Vandaar dat er bij dit systeem sprake is van permanente vierwielaandrijving, die bovendien is gekoppeld aan het standaard geleverde elektronisch stabiliteitsprogramma ESP en het tractiesysteem 4ETS, dat doordraaiende wielen afremt en zo de aandrijfkracht op de wielen met goede tractie vergroot. Op basis van sensorsignalen doseert het systeem de automatische remimpulsen die bij het wegrijden op gladde ondergrond de tractie verbeteren en in kritische situaties voor meer stabiliteit zorgen. Of het nu gaat om rijden op losse ondergrond, in de sneeuw of, in Nederland nog veel vaker het geval, op natte en gladde wegen, bijvoorbeeld door gevallen bladeren in de herfst.

Na de zomer leverbaar
Na de zomer zullen de C 280, C 350 en C 320 CDI 4Matic leverbaar worden. De prijzen worden tegen die tijd bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Mercedes C-klasse met 4Matic vierwielaandrijving
Mercedes C-klasse met 4Matic vierwielaandrijving
Redactie
Door Redactie

Zoeken