Nieuws

Dodge Nitro in detail

Dodge Nitro in detail

De Nitro is voor Dodge de eerste compacte SUV voor Europa. De auto moet het op gaan nemen tegen de sterke concurrenten in het zwaar concurrerende SUV-segment. De Nitro is echter scherp geprijsd en heeft een onderscheidende uitstraling.

De nieuwe Nitro is een belangrijke troef in het Europese modellenoffensief van Dodge. De markt voor SUV’s vertoont namelijk nog steeds een stijgende tendens en het succes van de Caliber heeft al aangetoond dat er ‘ruimte’ is voor auto’s met een uitgesproken karakter en een goede prijs/prestatieverhouding. De Nitro moet het auto´s als de Kia Sorento, Hyundai Santa Fe en Chevrolet Captiva dan ook proberen moeilijk te maken.

Dodge-design
Zijn uiterlijk is één van de onderscheidende punten van de Nitro. De typische Dodge-look met de hoekige vormen en de specifieke grille doen er geen twijfel over bestaan waar deze auto vanaf stamt. Bovendien zijn de wielen op de hoeken geplaatst en staat het model standaard op 16 inch lichtmetalen wielen. Dat alles draagt bij aan een sportieve en stoere uitstraling.

Load ´n Go
De Nitro heeft een wielbasis van 2.76 m. Standaard bedraagt de kofferruimte een inhoud van 369 liter en daarmee is de Nitro zeker geen uitblinker. Wie echter meer ruimte wenst kan de achterbank in delen neerklappen en beschikt dan over een laadvolume van 1.994 liter. In de Nitro debuteert Load ’n Go, een naar buiten verschuifbare (46 cm) laadvloer met een draagvermogen van ruim 180 kg. Deze handige vloer, die in- en uitladen nog makkelijker maakt, is standaard op de SXT- en R/T-modellen.

Infotainment
Voor het vermaak van de inzittenden levert Dodge diverse multimediasystemen. In het MyGIG infotainmentsysteem zijn de functies van de audio (radio, CD, MP3/WMA) samengevoegd met de navigatie en de DVD-functies. Het systeem werkt met een opklapbaar TFT-scherm en beschikt bovendien over een 20 GB harddisk. Wie dat wenst kan met een USB-aansluiting muziek of film op de harddisk wegschrijven. Tegen meerprijs is ook UConnect te integreren. Dit maakt handsfree bellen via Bluetooth mogelijk.

Motorengamma Nitro
Het motorengamma van de Dogde Nitro bestaat uit twee V6 benzinemotoren en een 2.8 CRD dieselmotor. Het instapmodel is de 3.7 V6 die beschikbaar is voor de SE- en SXT-modellen. De motor is goed voor een vermogen van 210 pk en een koppel van 314 Nm. Daarboven staat de 4.0 liter V6 met een vermogen van 260 pk en een koppel van 360 Nm. Deze motor wordt standaard geleverd in combinatie met de R/T-uitrusting en is gekoppeld aan een vijftraps automaat. Alle twee de benzinemotoren zijn bovendien standaard voorzien van vierwielaandrijving. De voor ons land meest interessante motorisering is de 2.8 CRD. Deze compleet nieuwe commonrail-dieselmotor is ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse VM Motori en heeft vier cilinders. Met een vermogen van 177 pk en een koppel van maar liefst 460 Nm zal de dieselmotor voor voldoende kracht moeten zorgen.

Prijzen
De prijslijst van de Nitro begint met de tweewielaangedreven 2.8 CRD in SE-uitvoering. Dit instapmodel kost € 34.300,-. Vervolgens zien we de 3.7 V6 (SE/4x4) vanaf € 34.900,-. Het topmodel kost € 49.400,- en wordt aangedreven door de 4.0 liter V6 in combinatie met de R/T-uitvoering. Als we de Nitro daarmee vergelijken met zijn directe concurrenten (Sorento, Santa Fe en Captiva) dan is de Nitro niet alleen scherp geprijsd, maar bovendien ook leverbaar met veel krachtigere motoren. Natuurlijk staat daar wel een bijbehorend prijskaartje tegenover, maar feit blijft dat Dodge een statement heeft gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Dodge Nitro in detail
Dodge Nitro in detail
Dodge Nitro in detail
Dodge Nitro in detail
Redactie
Door Redactie

Zoeken