Nieuws

Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG

Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG

In navolging op de normale SLK toont Mercedes nu ook de door AMG gekietelde versie van de nieuwe SLK. Met de introductie van de SLK 55 AMG geeft Mercedes ook foto´s van het interieur vrij.

Begin januari liet Mercedes de eerste foto´s zien van de nieuwe Mercedes SLK. Dit leidde tot zoveel enthousiasme dat Mercedes al 7.000 orders heeft binnengekregen. Wat Mercedes op dat moment nog niet vrij had gegeven waren foto´s van het interieur en van de smakelijke AMG-versie!
 
De SLK 55 AMG zal geleverd worden met een prachtige andere uitstraling en onder de kap een dikke V8 met maar liefst 365 peekaatjes! Met deze dikke achtcilinder zet de SLK 55 AMG nieuwe maatstaven in zijn klasse: een vermogen van 360 pk, een koppel van 510 Nm en een acceleratie van 0-100 km/u in 4,9 seconden. De SLK 55 AMG is uitgerust met de gevanceerde 7G-TRONIC zeventraps automatische transmissie, die op de SLK 350 als optie leverbaar is.
 
De SLK 55 AMG is o.a. voorzien van het elektronisch stabiliteitsprogramma ESP® met anti-blokkeersysteem, aandrijf slip-regeling en remassistent, veiligheidsgordels met gordelspanners en gordelkrachtbegrenzers,
head-/thorax sidebags en het vario-dak met verwarmde achterruit en de automatische airconditioning THERMATIK. 
Dankzij de wereldprimeur AIRSCARF wordt  het cabrioseizoen verlengd omdat dit “thermische windscherm” ook bij lage buitentemperaturen open rijden mogelijk maakt. Het systeem bestaat uit ventilatieopeningen in de hoofdsteunen van waaruit warme lucht om het hoofd en de nek van de inzittenden heen stroomt. De luchtstroom wordt aangepast aan de rijsnelheid en kan voor wat betreft de temperatuur handmatig worden ingesteld. AIRSCARF wordt standaard geleverd op de SLK 350 en SLK 55 AMG.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG
Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG
Nieuwe Mercedes SLK 55 AMG
Redactie
Door Redactie

Zoeken