Nieuws

Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA

Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA

Opel heeft een vierzits sportcoupé onthuld met de naam Gran Turismo. De sportief gelijnde conceptcar van Opel toont het nieuwe design-DNA van de Duitsers. De prestaties zijn al even spectaculair als het uiterlijk.

Voor de aandrijving van Opels nieuwe vierzitscoupé zorgt namelijk een 300 pk sterke 2,8 liter V6 turbomotor, voorzien van twee variabele nokkenassen. Het vermogen wordt via een handgeschakelde zesbak volledig elektronisch gestuurd op alle vier de wielen overgebracht. Door toevoeging van een turbo is het maximale koppel van 400 Nm over een breed toerengebied (tussen 1.850 en 4.500 tr/min) beschikbaar. Dat staat garant voor een acceleratie naar de honderd in 6 seconden en een begrensde topsnelheid van 250 km/u. De vierwielaandrijving is volledig geïntegreerd is in het adaptieve IDS Plus onderstel. Om aandrijfkracht te optimaliseren, verdeelt een elektronisch gestuurde koppelverdeler het vermogen over de voor- en achteras. De supersnelle regeling brengt meer vermogen naar de achteras nog vóór zich tractieverlies kan voordoen, bijvoorbeeld tijdens snelle acceleraties. Een elektronisch gestuurd differentieel op de achteras zorgt voor extra stabiliteit en aandrijfkracht door het koppel in een ideale verhouding te verdelen over de achterwielen.

Flex4
Ondanks de prestatiedrang verliest Opel met de GTC Concept de vormgeving en de flexibiliteit van het interieur niet uit het oog, want het studiemodel beschikt bijvoorbeeld over het Flex4-systeem. De rugleuningen van de twee achterstoelen kunnen dan met een afstandsbediening afzonderlijk tegen de voorstoelen klappen. In dat geval beschikken de inzittenden over een ruime drie- of tweezitter met een vlakke laadvloer en een bagagecapaciteit van maximaal 1.020 liter. Bij een 2+2 opstelling bedraagt het koffervolume 500 liter. De bovenzijde van het dashboard strekt zich over het instrumentenpaneel uit tot de deur en omsluit zo de inzittenden. De grote, geïntegreerde middenconsole lijkt boven de sierlijst op het dashboard te zweven. Het U-vormige grafische element op het stuurwiel keert terug op de middenconsole en op de versnellingspookknop. De vier sportieve, ronde instrumenten met doorschijnende ringen eromheen hebben achtergrondverlichting in dynamisch rood, ter vervanging van Opels traditionele ambertinten.

LED-techniek
Het agressieve front van de conceptstudie bestaat uit een trapeziumvormige radiatorgrille met de typische brede Opel-lijst en dito merklogo, uitgevoerd in gepolijst aluminium. De auto heeft een uitgesneden profiel dat voortborduurt op de Antara en Opel GT en rolt op grote lichtmetalen 20-inchwielen. De zwarte gekleurde wielen geven een knipoog naar de autosport met spaken in hoogglanszwart en machinaal gepolijste randen. Aan de achterzijde noteren we tot slot een in de carrosserie geïntegreerde achterspoiler en net zoals aan de voorkant het geval is, LED-techniek voor de lichtunits.

Nieuw design-DNA
De conceptcar toont hoe de Opel´s van de toekomst eruit gaan komen te zien. Alain Visser, Executive Director, European Opel Marketing, licht toe: "Deze conceptcar geeft gestalte aan de nieuwe interpretatie van het merk Opel. De GTC Concept toont de zelfbewuste, emotionele richting die wij met Opel inslaan. Zijn opwindende lijnen en zijn briljante rijeigenschappen en interieurflexibiliteit weerspiegelen de typische kenmerken van Opel in de toekomst." Op deze conceptcar toont Opel zelfs een voorstel voor een meer verfijnd embleem, nog altijd met de bliksemflits, waarop in reliëf de naam Opel is aangebracht.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA
Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA
Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA
Opel Gran Turismo Conceptcar: nieuw design-DNA
Redactie
Door Redactie

Zoeken