Nieuws

Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3

Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3

Vanaf heden zal de Mazda 3 leverbaar zijn met twee nieuwe motoren. Het gaat hier om een 1.6 diesel en een 1.4 benzine die het programma van de Mazda 3 moeten gaan versterken.

Met de lancering van de Mazda3 Sport en Sedan en twee pittige benzinemotoren in september 2003 begon Mazda met deze frisse auto vol zelfvertrouwen aan een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van zijn C-segment.
De Mazda3 Sedan is bedoeld voor rijders die op zoek zijn naar een vierdeurs sedan met een sportieve touch, fijne rij-eigenschappen en een compleet veiligheidspakket. Met zijn grote bagageruimte zal deze auto aansluiten op de behoeften van kleine gezinnen en actieve singles die een auto willen met een sportief design waarbij niets ten koste gaat van ruimte of flexibiliteit.
 
Twee nieuwe motoren
Mazda vult het motorengamma van de Mazda3 nu aan met twee nieuwe motoren.
De ene is een CiTD 1.6 liter 80 kW/109 pk DOHC common rail turbodiesel met zestien kleppen en 240 Nm koppel bij slechts 1750 t/min, met een laag brandstofverbruik, met een verfijnde werking die lijkt op die van een benzinemotor en met een Euro Stage III emissieclassificering. Een Euro Stage IV versie van dezelfde motor zal na de zomer dit jaar op bepaalde markten voor milieubewuste klanten leverbaar zijn met een dieseldeeltjesfilter dat, aangedreven door de motor, zichzelf regenereert. Een tweede versie van deze motor, een 1.6 liter CiTD met 90 pk, zal afhankelijk van de markt in 2005 worden geïntroduceerd.

De andere is een aanvulling op de benzinereeks van de Mazda3, een geheel nieuwe 1.4 liter 62 kW/84 pk motor voor de Mazda3 Sport. Deze motor voegt zich bij de 1.6 liter en de 2.0 liter benzineversies die in september 2003 werden gelanceerd en levert dezelfde levendige rijervaring als de rest van de motorenfamilie, maar wordt wel gekenmerkt door lage verbruikskosten. Alle Mazda3 motoren zijn gekoppeld aan een handmatige transmissie met vijf versnellingen en lage wrijving. Bovendien is als optie bij 1.6 liter benzine een viertraps ´Activematic´ automatische transmissie leverbaar, die garant staat voor groot rijcomfort.

Prijzen
Ten opzicht van de concurrentie is de Mazda 3 zeer sportief geprijsd. Een rijke standaarduitrusting in combinatie met hele interessante prijzen maken de Mazda 3 tot een belangrijke concurrentie in het C-segment. De Mazda 3 Sport met een 1.4 liter benzinemotor is er vanaf € 17.000,-, de Sedan kost in combinatie met de 1.4 € 19.940,-. De 1.6 CiTD common rail dieselmotor in de Mazda 3 Sedan is er vanaf 24.940,-, de 1.4 liter benzine is niet leverbaar in de Mazda 3 Sedan.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3
Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3
Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3
Twee nieuwe motoren voor de Mazda 3
Redactie
Door Redactie

Zoeken