Nieuws

Daihatsu Cuore: de zevende generatie

Daihatsu Cuore: de zevende generatie

In Genève zal Daihatsu de compleet nieuwe Cuore onthullen. De compacte en voordelige vijfdeurs hatchback heeft een flinke vooruitgang geboekt. Niet alleen oogt de Cuore wat dynamischer en moderner, maar de auto is (vooral binnenin) ook fors gegroeid.

Met de presentatie van de nieuwe Cuore is Daihatsu inmiddels aangekomen bij de zevende generatie van deze compacte en zeer succesvolle hatchback. Ten opzichte van zijn voorganger oogt de Cuore een stuk dynamischer. De vormgeving is wat ronder, maar tegelijkertijd oogt het modelletje ook wat sportiever.

Fors toegenomen binnenruimte
De afmetingen van het exterieur zijn beperkt toegenomen. Zo is de Cuore in de lengte met 5 cm gegroeid tot 3,46 m. Binnenin zien we echter een groter verschil. Daar zijn de maten zowel in de lengte als in de breedte fors toegenomen. De achterbank is ruim 25 cm in lengte te verschuiven en dat biedt meer flexibiliteit.

Zuinige driecilinder
Voor de aandrijving van de Cuore zal een 1.0 liter driecilinder benzinemotor garant staan. De motor is met 70 pk en 94 Nm niet in staat om de auto vlotte prestaties te geven, maar het verbruik is daarentegen wel aansprekend. De Cuore neemt namelijk genoegen met slechts 4,4 liter per 100 km. Dat komt neer op bijna 1 op 23.

Zomer 2007 bij de Daihatsu-dealers
Na zijn presentatie op de Autosalon van Genève moeten we tot het einde van de zomer wachten voor de Cuore bij de dealers staat. Het model zal eerst leverbaar worden als vijfdeurs. In het begin van 2008 zal de driedeurs variant het gamma komen versterken.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daihatsu Cuore: de zevende generatie
Redactie
Door Redactie

Zoeken