Nieuws

Compleet vernieuwde Cadillac CTS

Compleet vernieuwde Cadillac CTS

Cadillac heeft de CTS compleet vernieuwd en in alle opzichten enorm verbeterd. Het design is aangescherpt, het interieur vooral qua materiaalkeuze en ontwerp verbeterd en het motorengamma is vernieuwd. Vanaf het najaar van 2007 staat de nieuwe CTS bij de Cadillac-dealers.

Cadillac presenteerde de oorspronkelijke CTS in 2002. Het model was op dat moment beeldbepalend voor de Cadillac-modellen die in de jaren daarna zijn gevolgd. De Amerikaanse autofabrikant - onderdeel van General Motors - laat weten dat de CTS alle verkoopcijfers heeft overtroffen. Bovendien heeft de CTS prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Niet alleen op het gebied van design, maar ook op het circuit zijn diverse prijzen gewonnen met de CTS (raceversie). In Europa is de CTS minder succesvol geworden. Het is nog steeds een zeldzame verschijning op de Europese wegen. Maar Cadillac heeft er alles aan gedaan om het model meer aan de moderne maatstaven te laten voldoen. Mogelijk kan deze nieuwe CTS wel een belangrijke rol gaan spelen in Europa.

Design aangescherpt
Het design was in 2002 al geïnspireerd op de conceptcar Sixteen. Met de nieuwe CTS is het design meer dan ooit afgeleid van deze opvallende conceptcar. De grote chromen grille, in twee lagen verdeeld, is meer verticaal van vorm en is zowel agressiever als verfijnder. De grille wordt geflankeerd door de eveneens verticaal vormgegeven koplampunits met helder glas en trapsgewijs geordende lampen. Naast de luchtinlaat onder de voorbumper bevinden zich aan weerszijden de mistlampen en koelluchtopeningen voor de remmen. Alles oogt kwalitatief hoogwaardiger, chiquer en vooral ook sportiever.

Hoogwaardiger interieur
Dat geldt zeker voor het interieur. Daar heeft Cadillac de grootste slag geslagen. Het interieur oogt veel hoogwaardiger en de materialen hebben een meer premium indruk. Met trots laten de Amerikanen dan ook weten dat er heel veel aandacht is besteed aan het interieur. Diverse details worden tijdens het productieproces met de hand vervaardigd.

Motorengamma
Cadillac levert de nieuwe CTS met een drietal motoren. Het topmodel van de nieuwe Cadillac CTS is uitgerust met GM’s nieuwe 3,6-liter VVT V6-motor met directe brandstofinspuiting, die goed is voor een vermogen van naar schatting 300 pk en een maximumkoppel van 366 Nm. De andere motoren voor de CTS zijn de 3,6-liter V6 met een vermogen van 258 pk en de 2,8-liter V6 met een vermogen van 210 pk. Voor het eerst zal de Cadillac CTS, behalve met achterwielaandrijving, optioneel leverbaar zijn met vierwielaandrijving. Voor de transmissie is er keuze uit een Aisin handgeschakelde zesversnellingsbak en, nieuw voor de CTS, een Hydra-Matic 6L50 zestraps automaat.

Onderstel
De nieuwe CTS is 4766 mm lang, 1841 mm breed en 1472 mm hoog, de wielbasis bedraagt 2880 mm. De spoorbreedte is 1575 mm voor en 1585 mm achter, vijf centimeter meer dan bij het vorige model. Vering, remsysteem en stuurinrichting zijn ingrijpend aangepast om meer respons en een ´premium feel´ in de rijeigenschappen te creëren. De voorwielophanging is voorzien van een veerpootbrug, die de stijfheid van de carrosserie vergroot en de besturing verbetert. Deze overbrugging is in aangepaste versie overgenomen van het high-performance model CTS-V.

Najaar 2007 leverbaar
Zijn werelddebuut beleefde de nieuwe CTS op de NAIAS in Detroit. In maart zal de auto zijn Europese debuut beleven op de Autosalon van Geneve. In het najaar van 2007 staat de nieuwe CTS bij de dealers. De prijzen, exacte specificaties en uitvoeringen worden in aanloop naar de introductie bekend gemaakt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet vernieuwde Cadillac CTS
Compleet vernieuwde Cadillac CTS
Compleet vernieuwde Cadillac CTS
Compleet vernieuwde Cadillac CTS
Redactie
Door Redactie

Zoeken