Nieuws

Works-sportpakket voor New Mini

Works-sportpakket voor New Mini

John Cooper Works komt met een uitgebreid sportpakket voor de New Mini. De sportieve accessoires hebben vooral betrekking op het exterieur en interieur van de New Mini. Motortuning behoort vooralsnog niet de mogelijkheden, maar zal spoedig volgen.

Nog steeds is de Mini een absolute blikvanger. Maar dat wordt alleen maar verder versterkt wanneer er gekozen wordt voor dit aërodynamische sportpakket. Aan de voorzijde is het de bumper die direct de aandacht vraagt. Het exemplaar dat John Cooper Works monteert heeft een flinke luchtinlaat en zwart gaas in de grille. Ook de groter uitgevallen mistlampen trekken de aandacht. En wat te denken van de carbon luchtinlaat in de motorkap. Aan de zijkant zijn het de 18 inch lichtmetalen wielen (€ 2.081) en de zijskirts die de auto een sportievere look geven. De skirts zijn net vóór de achterwielen voorzien van een luchtinlaat. Aan de achterzijde monteert John Cooper Works eveneens een nieuwe bumper. De strip boven de kentekenplaat langs en de spiegelkappen (€ 282,-) zijn in carbon uitgevoerd. Om het geheel af te ronden kan op het dak een flinke vleugel (€ 638,-) worden gemonteerd.

Carbon en alcantara
Behalve het exterieur heeft John Cooper Works ook het interieur niet ongemoeid gelaten. Dat begint al met het instappen wanneer de sierlijsten op de dorpels (indien gewenst met verlichting) in het oog springen. Wanneer er vervolgens plaats wordt genomen wordt je lichaam omsloten door heerlijke kuipstoelen (€ 2.650,-). De vloermatten zijn uit te voeren in een racevlag-design. Wanneer de motor gestart wordt en het stuur wordt vastgepakt valt op dat het sportstuurwiel (€ 363,-) is bekleed met een combinatie van Alcantara en carbon inlegdelen. Dat laatste materiaal zien we ook weer terug op het dashboard, de versnellingspook en de handremhendel.

Leverbaar via de dealer
Op dit moment zijn de accessoires van John Cooper Works voorbehouden aan het in- en exterieur van de New Mini. Motortuning en een sportonderstel zullen echter spoedig volgen. Al deze accessoires zijn leverbaar via de Mini-dealer. De prijs van het aerodynamica-pakket bedraagt € 1.575,- en bestaat onder meer uit de voor- en achterbumper, de zijskirts en de zwarte luchtinlaat. Alle andere accessoires zijn los verkrijgbaar.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Works-sportpakket voor New Mini
Works-sportpakket voor New Mini
Works-sportpakket voor New Mini
Works-sportpakket voor New Mini
Works-sportpakket voor New Mini
Works-sportpakket voor New Mini
Redactie
Door Redactie

Zoeken