Nieuws

Santana PS10 Experience: Avontuurlijk kamperen

Santana PS10 Experience: Avontuurlijk kamperen

Santana Motor in Nederland heeft de PS10 Experience ontwikkeld. De terreinauto is helemaal omgebouwd tot kampeerauto voor een avontuurlijke vakantie. De auto is voorzien van alle noodzakelijke kampeervoorzieningen en geschikt voor ruig terrein.

In Nederland wordt Santana geïmporteerd door Leeuwenkamp 4x4. De Nederlandse importeur heeft de PS10 Experience volledig in eigen beheer ontwikkeld. De auto is geschikt gemaakt voor een avontuurlijke vakantie in elk denkbaar gebied in Europa, maar volgens de importeur ook daarbuiten. Niet voor niets werd de PS10 Experience getest in het hoge noorden van Scandinavië en in gebieden in Afrika.

Complete kampeeruitrusting
De Santana PS10 Experience is gebaseerd op de Santana PS10. De PS10 Experience is uitgerust met alle denkbare voorzieningen die tijdens een expeditie of survival niet mogen ontbreken. Om te kunnen overnachten en kamperen is de auto onder meer voorzien van een Hannibal daktent. Daarnaast beschikt de auto over een Hannibal zijluifel van 140 x 220 cm. De daktent en zijluifel zijn tegen iedere weersomstandigheid, waaronder hevige hagel, regen en sneeuw bestendig. Het interieur van de PS10 Experience is zodanig ingedeeld dat optimaal gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte. De auto beschikt onder andere over een demontabel gasstel, waarbij het mogelijk is om zowel binnen als buiten te koken, een 220 Volt-stroomvoorziening en een 80 liter metende watertank inclusief waterfilter. Ook een koelkast en een vaste wasbak met waterkraan behoren tot de standaardvoorziening. Natuurlijk is de Experience compleet met kampeeruitrusting. Aangezien de meeste ontdekkingsreizigers veel bagage en voedselvoorraden meenemen gedurende hun expeditie is er tevens voldoende aandacht besteed aan de benodigde opbergmogelijkheden. Zo fungeren de comfortabele banken niet alleen als zitruimte, maar tevens als riante opbergmogelijkheden.

Survival-bestending
Om de PS10 geheel ‘survival-bestendig’ te maken, is de Experience tevens uitgerust met een verhoogde luchtinlaat (snorkel), een tweede accu en stevige velgen. Ook de tankinhoud van maar liefst 100 liter maakt het mogelijk om tot de verste en meest onbewoonde gebieden in Europa en uiteraard daarbuiten door te dringen. Voor de aandrijving staat een 125 pk sterke 2,8 liter common-rail dieselmotor van Iveco garant. Standaard beschikt de Experience Santana over tweewielaandrijving en inschakelbaar vierwielaandrijving in hoge en lage Gearing.

Mogelijkheid tot huren
Naast de mogelijkheid om de compleet uitgeruste PS10 Experience aan te schaffen kan de auto ook gehuurd worden. Santara Motors Nederland rekent ter introductie een bedrag van 750 euro voor de periode van 1 week.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Redactie
Door Redactie

Zoeken