Nieuws

Daihatsu Sirion Sport

Daihatsu Sirion Sport

Daihatsu gaat op de sportieve tour met de Sirion Sport. In Parijs presenteerde Daihatsu deze conceptcar die voor de gelegenheid werd voorzien van een 130 pk sterke viercilinder. Over productieplannen wordt niet gesproken, maar potentie heeft het karretje zeker.

Een echt sportief imago heeft Daihatsu niet. Het merk houdt zich veel bezig met zuinigheid en milieuvriendelijkheid. Met de in Parijs gepresenteerde Sirion Sport gooit Daihatsu het over een andere boeg. Speciaal voor de beurs werd de compacte hatchback voorzien van een sportief uiterlijk. En dat staat de Sirion bijzonder goed!

Spoilerwerk
Aan de voorzijde wordt de Sirion Sport gekenmerkt door de flinke bumper. Deze is voorzien van grote luchtinlaten met daaronder een zwart gekleurde voorspoiler. De stijl die we aan de voorkant zien is ook doorgetrokken aan de achterzijde. De bumper heeft eenzelfde styling en daaronder zijn twee uitlaatpijpen gemonteerd. Op de achterklep rust een spoilertje en aan de zijkant zijn het de zijskirts die de Sirion Sport een sportieve uitstraling geven. Uiteraard dragen ook de 16 inch lichtmetalen wielen bij aan het sportieve karakter.

Knalgele accenten
Om ook binnenin een sportieve sfeer te creëren werden overwegend zwarte en grijze materialen gebruikt. De exterieurkleur wordt in het interieur doorgevoerd in onder meer de stoelen en de deurbekleding. Hierdoor ontstaat een stijlvolle, maar sportieve look.

130 pk viercilinder
Voor de gelegenheid is de Sirion voorzien van een 130 pk sterke 1.5 liter viercilinder. Daarmee moet de concurrentie met de Suzuki Swift Sport aan kunnen worden gegaan. Zoals gezegd is er over eventuele productie niets bekend. Dat de Sirion Sport potentieel uitstraalt lijkt ons duidelijk.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Daihatsu Sirion Sport
Redactie
Door Redactie

Zoeken