Nieuws

De vernieuwde Lancia Ypsilon

De vernieuwde Lancia Ypsilon

De in 2003 gepresenteerde Ypsilon heeft een facelift ondergaan. Lancia´s kleinste en momenteel meest succesvolle model is op vele punten gewijzigd. De motoren zijn krachtiger geworden, de uitrusting aangepast en het uiterlijk heeft een make-over ondergaan.

Dit jaar viert Lancia haar 100 jarig bestaan. Een eeuw lang heeft het Italiaanse merk z´n ups en downs gekend. Op dit moment staat het merk op het punt om weer te groeien. De Delta HPE concept is een voorbode van de nieuwe Delta die volgend jaar op de markt komt. En ook de Ypsilon maakt onderdeel uit van het nieuwe Lancia. Dat model is dan ook vernieuwd en klaargemaakt voor de komende jaren.

Exterieur
Het exterieur van de Ypsilon is op diverse punten aangepast. Vooral de standaard facelift-onderdelen zoals een nieuwe voor- en achterbumper en gewijzigde lichtunits springen in het oog. Daarnaast zien we dat de grille en diverse details verschillen per uitrustingsniveau. In detail betekent dat: een sportieve metaalkleurige kleurige grille op de ‘Silver’ uitvoering, een verchroomde grille op de ‘Oro Bianco’ en ‘ Oro Giallo’ en een chromen grille op de ‘Platino’ versie. Nieuw zijn ook de kleuren waarin de auto verkrijgbaar wordt. Er is maar liefst keus uit 15 verschillende en 9 two-tone bodykleurstellingen.

Vijf motoren
Motorisch kreeg de Ypsilon de beschikking over nieuwe en gewijzigde motoren. Er zijn nu vijf motoren beschikbaar. Op dieselgebied zien we de 75 en 90 pk sterke 1.3 JTDm. Het benzinegamma bestaat uit de 1.2 8V (60 pk), de 1.4 8V (77 pk) en de 1.4 16V (95 pk).

Blue&Me
Uiteraard zijn ook het interieur en de uitrusting aangepakt. Het laatste technische hoogstandje is tot stand gekomen door samenwerking tussen Microsoft en FIAT Auto. Blue&Me® biedt de mogelijkheid om met een mobiele telefoon voorzien van Bluetooth® handsfree te kunnen bellen. Tevens is het mogelijk om digitale muziekbestanden via een aangesloten memory stick te beluisteren. Nieuw is de SMS-reader, hiermee is het mogelijk om het Blue&Me® systeem een SMS te laten voorlezen. Lancia biedt voortaan de keuze uit vier uitrustingsniveau´s; Silver, Oro Bianco, Oro Giallo en Platino. De verschillende uitrustingsniveaus hebben direct betrekking op de uitstraling en uitrusting. Zo is de Ypsilon Silver bedoeld voor jonge bestuurders en de Platino zeer compleet en luxe uitgerust.

December bij de dealers
Vanaf december staat de vernieuwde Ypsilon bij de dealers. De auto is als wereldprimeur gepresenteerd op het filmfestival in Venetië en staat eveneens op de Autosalon van Parijs.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
De vernieuwde Lancia Ypsilon
De vernieuwde Lancia Ypsilon
De vernieuwde Lancia Ypsilon
De vernieuwde Lancia Ypsilon
Redactie
Door Redactie

Zoeken