Nieuws

Ruimer dan ooit: Citroën C4 Picasso

Ruimer dan ooit: Citroën C4 Picasso

Veel ruimte, comfort en een eigenzinnige styling, dit is de nieuwe Citroën C4 Picasso. De midi-MPV van het Franse merk met de ´double chevron´ is volgens Citroën ruimer dan zijn concurrenten, voorzien van zeer veel opbergruimte en 7 zitplaatsen.

Op basis van de Xsara presenteerde Citroën in 2000 de Xsara Picasso. Ondanks het - zacht gezegd - opvallende design werd de Picasso een waar succes. Dat succes krijgt nu een vervolg in de vorm van de C4 Picasso. Het model is ontworpen volgens de trend die Citroën met de nieuwe modellen heeft gevestigd. Het design ´klopt´ veel meer dan de Xsara Picasso en is dankzij veel originele voorzieningen klaar voor de toekomst.

Uitzonderlijk ruim
Volgens Citroën is de C4 Picasso een uitzonderlijk ruime auto. De lengte van 4,59 m, breedte van 1,83 m en hoogte van 1,66 m tonen aan dat het model in alle opzichten is gegroeid. Vooral de lengte is met 24 cm aanzienlijk toegenomen. Hierdoor is er plaats gecreëerd voor twee extra stoelen. Voortaan biedt het model dan ook plaats aan 7 personen verdeeld over drie zitrijen. De achterste twee stoelen zijn met een simpele handeling volledig in de vloer op te klappen. Om een goede toegang tot de zesde en zevende zitplaats te realiseren is de rij ervoor in zijn geheel naar voren te schuiven. Met een druk op de knop klapt de zitting van de tweede rij op zoals we dat van een bioscoopstoel kennen. Daarna is de stoel geheel tegen de voorstoel aan te schuiven. In de meest gebruikte opstelling, waarbij de achterste twee zitplaatsen zijn neergeklapt, is er 576 liter aan bagageruimte beschikbaar. Worden zowel de tweede als de derde zitrij neergeklapt dan wordt er 1.951 liter beschikbaar. Kleine spullen kunnen eenvoudig worden ingeladen via de separaat te openen achterruit.

Elektronisch bediende handrem
Zoals gezegd geeft Citroën aan dat de C4 Picasso uitzonderlijk ruim is. Volgens de Franse autofabrikant hebben de inzittenden in vele opzichten meer ruimte dan bij een concurrerend model. Dat uit zich vooral in de ruimte tussen de beide voorstoelen, de beenruimte op de beide achterste zitrijen en de ruimte in de breedte. Wanneer gekozen wordt voor de nieuwe elektronisch bediende zesversnellingsbak verdwijnt de versnellingspook uit het interieur en is een bedieningspookje opgenomen aan de stuurkolom. Verder is de handrem voortaan elektronisch bediend en volstaat een knopje op het dashboard. Daarmee komt de conventionele handremhendel te vervallen. Vier grote opbergvakken in het dashboard en een gekoeld handschoenenkastje maken het mogelijk losse spullen op te bergen.

Groot glasoppervlak
Om voor alle inzittenden veel zicht rondom te kunnen realiseren beschikt de C4 Picasso over het grootste glasoppervlak in zijn segment. Inclusief het 1.04 meter lange glazen zonnedak beschikt de C4 Picasso over een glasoppervlak van 6,4 m2. Dit zorgt behalve voor een goed zicht ook voor veel licht in het interieur. ´s Avonds is het interieur zacht verlicht door diverse lampjes onder het dashboard, in de portierpanelen en in de hemelbekleding. Leeslampjes zijn opgenomen in de rugleuning van de voorstoelen en ook de opbergvakjes zijn stuk voor stuk verlicht. Een draadloze zaklantaarn is in de bagageruimte geïntegreerd.

Eén benzinemotor en twee diesels
Zoals gebruikelijk voor een Citroën is er veel aandacht besteed aan het comfort voor de inzittenden. De C4 Picasso beschikt dan ook over pneumatische vering voor de achterwielen. Daardoor genieten alle inzittenden meer comfort, is het rijgedrag (ongeacht de belading) veel stabieler en kan de tildrempel worden verhoogd en verlaagd met een druk op de knop. Motorisch is er de keuze voor een 2.0 liter (143 pk) benzinemotor of een HDiF dieselmotor met 110 of 138 pk. Beide dieselmotoren zijn voorzien van een roetfilter. Alle motoren zijn leverbaar met de elektronisch bediende zesversnellingsbak.

Xsara Picasso blijft voorlopig
Met de komst van de C4 Picasso wordt het gamma van de MPV´s bij Citroën uitgebreid. De C4 Picasso is namelijk niet de opvolger van de Xsara Picasso. Dat model zal voorlopig in het gamma opgenomen blijven. Wie nog meer ruimte wenst kan uiteindelijk nog kiezen voor de derde MPV van Citroën, de C8.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Ruimer dan ooit: Citroën C4 Picasso
Ruimer dan ooit: Citroën C4 Picasso
Ruimer dan ooit: Citroën C4 Picasso
Redactie
Door Redactie

Zoeken