Nieuws

Nieuwe Kia Carnival vanaf 30 mille

Nieuwe Kia Carnival vanaf 30 mille

Begin juni staat de nieuwe Kia Carnival bij de dealers. In Nederland beginnen de prijzen bij net geen 30 mille. De nieuwe Carnival wordt geleverd met een benzine- en dieselmotor en biedt plaats aan 7 personen.

Op de Autosalon van Genève presenteerde Kia begin 2006 de nieuwe Carnival. De zevenzitter ontworpen volgens de nieuwe designtaal van het Koreaanse merk en sluit hierdoor beter aan bij de Europese wensen en eisen. Bovendien is dit model - de korte versie - speciaal voor Europa ontwikkeld. In de Verenigde Staten levert Kia de Carnival in een verlengde versie. Die is bij ons niet leverbaar en zal ook niet leverbaar worden.

Zevenzitter
Aan beide kanten van de Carnival heeft Kia een schuifdeur gemonteerd. Hierdoor is een gemakkelijke instap voor de achterpassagiers gerealiseerd. Met een stoelopstelling van 2+3+2 biedt de Carnival plaats aan zeven personen. De stoelen op de tweede en derde zitrij zijn te verschuiven, om te klappen, te verstellen en uitneembaar. De achterklep is optioneel met de afstandsbediening elektrisch te openen en te sluiten.

Benzine- en dieselmotor
Motorisch is er keuze uit een zescilinder benzinemotor en een viercilinder diesel. Naar keuze zijn beide motoren te koppelen aan een handbak of een automaat. De 2.7 V6 benzinemotor is goed voor een vermogen van 189 pk. De 2.9 liter dieselmotor brengt 185 pk over op de wielen.

Prijzen
De prijzen van de 2.7 V6 beginnen in LX-uitvoering bij € 29.995,-. De goedkoopste diesel is de 2.9 CRDi VGT LX en staat voor € 33.995,- in de prijslijsten. Concurrenten voor de nieuwe Carnival zien we in onder andere de Renault Grand Scenic en Mazda5. Qua vanafprijs is de Carnival daarmee wel de duurste, maar dat heeft alles te maken met de krachtige motoriseringen die Kia op dit moment alleen levert. Om echt te kunnen concurreren zal Kia dan ook met een aantal minder krachtige motoren moeten komen. Anders is Kia niet meer de prijsvechter in dit segment.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Nieuwe Kia Carnival vanaf 30 mille
Nieuwe Kia Carnival vanaf 30 mille
Redactie
Door Redactie

Zoeken