Nieuws

Compleet nieuwe Toyota Corolla Verso

Compleet nieuwe Toyota Corolla Verso

Compleet onverwacht onthuld Toyota de nieuwe Corolla Verso. Dit nieuwe model vervangt de nog maar twee jaar oude Toyota Corolla Verso.

In navolging van de succesvolle introductie van de Yaris, Corolla en Avensis, is de nieuwe Corolla Verso een (midi)MPV waarin Toyota’s betrokkenheid bij de Europese markt boekdelen spreekt. Met name de Avensis gooit in de zakelijke markt - zeker in Nederland - enorm hoge ogen.

Business Edition en lage onderhoudskosten
Net als bij de Toyota Avensis zal ook de Toyota Corolla Verso als Business Edition op de markt komen, waarbij een navigatiesysteem tot de standaarduitrusting behoort. De prijzen en leaseprijzen van de Corolla Verso zijn nog niet bekend, maar een vaststaand feit is dat afschrijving en onderhoudskosten bij Toyota per definitie interessant laag zijn.

Indrukwekkend standaard veiligheidsniveau
Net als de Toyota Avensis (5 sterren: EuroNCAP) zal ook de Corolla Verso standaard worden uitgerust met 9 airbags, waaronder een knieairbag voor de bestuurder. De Corolla wordt zonder sleutel gestart met een Key Card. De luxueuze versies zullen standaard worden uitgerust met Vehicle Stabilty Control en Traction Control.

Krachtig Europees Toyota design
De tweede generatie Toyota Corolla vertegenwoordigt een nieuwe filosofie. De designers en technici van Toyota zijn van een revolutionaire denkwijze uitgegaan om te komen tot een krachtig gelijnde auto die breekt met tradities.
De Europese designstudio (ED2) van Toyota is verantwoordelijk voor het exterieur van de nieuwe Corolla Verso. De dynamische uitstraling van de nieuwe Toyota Corolla Verso komt  bovenal overeen met de uitstekende communicatieve rijeigenschappen.

Intelligent gebruik van ruimte
De nieuwe Corolla Verso biedt plaats aan 5 of 7 personen. Bovendien kunnen bij de 7-zitter alle 5 zitplaatsen achterin zeer eenvoudig worden neergeklapt, waardoor een volledig vlakke laadvloer ontstaat en de stoelen niet uit de auto verwijderd hoeven worden. Het neerklapsysteem van de nieuwe Corolla Verso is uiterst eenvoudig te bedienen: met slechts één handeling kan iedere achterstoel afzonderlijk neergeklapt worden. De stoelen behoren ook tot de lichtste in het segment, waardoor iedereen ze in een handomdraai kan neerklappen.

Kwaliteit tot in details
Nog een ander voorbeeld van Toyota’s drang naar superieure kwaliteit is terug te zien in de passing, afwerking en kwaliteit van de materialen die voor het interieur van de Corolla Verso zijn gebruikt.
Dankzij de geometrische, driedimensionale lijnen komt de gewelfde vorm van het interieur goed naar voren. De middenconsole wordt geaccentueerd door een metalen afwerking. Het geeft het interieur een hoogwaardige en geavanceerde uitstraling. Naden en maattoleranties van sommige onderdelen zijn met respectievelijk 90 en 40 procent  teruggebracht. De verbeterde passing en afwerking zorgen ervoor dat het interieur een gevoel van eenheid en kwaliteit uitademt.

Productiefaciliteit van wereldklasse
In navolging van Toyota’s beleid om auto’s vóór Europa, ín Europa te bouwen, wordt de nieuwe Toyota Corolla Verso geproduceerd door TMMT – Toyota Motor Manufacturing Turkey. In deze moderne fabriek worden van de Corolla ook de Wagon en Sedan voor de Europese markt geproduceerd. De Corolla Hatchback wordt in het Verenigd Koninkrijk geproduceerd door TMUK – Toyota Motor Manufacturing UK. Met de komst van de nieuwe Corolla Verso worden nu alle carrosserietypen van de Corolla - bestemd voor de Europese markt - in Europa geproduceerd.

Vanaf begin maart zal de nieuwe Corolla Verso op de Autosalon van Genève te zien zijn. In mei staat de auto bij de Nederlandse Toyota dealers, waaronder een Business Edition.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Compleet nieuwe Toyota Corolla Verso
Compleet nieuwe Toyota Corolla Verso
Redactie
Door Redactie

Zoeken