Nieuws

Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7

Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7

Suzuki presenteert een compleet nieuwe SUV onder de naam XL7. De XL7 is een zevenpersoons SUV gepositioneerd boven de Grand Vitara. De auto wordt geleverd met een zescilinder benzinemotor en komt eind 2006 op de markt.

De naam XL7 kan u enigszins bekend voorkomen. Onder die naam werd de zevenpersoons Grand Vitara namelijk verkocht. Dat model is bij ons nooit een succes geworden. Suzuki heeft dan ook besloten om dit model in Europa niet meer te gaan leveren. Maar in de VS had de auto meer succes. Reden genoeg om de Grand Vitara XL7 te vervangen. Deze compleet nieuwe XL7, die de naam Grand Vitara niet meer draagt, is een modern vormgegeven SUV. Qua afmetingen is de auto behoorlijk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Ook in vergelijking met de vijfdeurs Grand Vitara is de XL7 een forse auto.

Zevenpersoons
Zoals gezegd is de XL7 een zevenpersoons SUV. Het interieur is flexibel in te delen. De beide ´stoelen´ op de derde zitrij zijn compleet plat te leggen. Hierdoor is er fors meer bagageruimte en nog steeds plaats voor vijf personen. Indien er echt veel ruimte nodig is kan de achterbank worden neergeklapt en ook de passagiersstoel kan plaats maken. Het interieur wordt gekenmerkt door een mix van mooie en hoogwaardige materialen. Hout, aluminium en chromen accenten bepalen de sfeer in het interieur. Standaard zijn de stoelen met leer bekleed.

3.6 liter V6
Onder de motorkap van de XL7 ligt een 3.6 liter V6 die in samenwerking met GM is ontwikkeld. De motor levert een vermogen van 250 pk en is gekoppeld aan een 5-traps automaat. Het vermogen van de zescilinder wordt standaard overgebracht op de voorwielen, maar indien noodzakelijk wordt de vierwielaandrijving ingeschakeld.

Komst naar Europa onbekend
De Suzuki XL7 debuteerde op de New York International Auto Show en wordt eind 2006 leverbaar. De auto is specifiek ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Het is nog niet bekend of de auto ook naar Europa komt.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7
Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7
Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7
Zevenpersoons SUV: Suzuki XL7
Redactie
Door Redactie

Zoeken