Nieuws

Vernieuwde Dodge Durango ook als hybride

Vernieuwde Dodge Durango ook als hybride

In de VS heeft Dodge de vernieuwde SUV Durango gepresenteerd. De auto heeft vooral van voren een nieuwe look gekregen. Groot nieuws is dat Dodge de Durango vanaf 2008 ook als hybride zal gaan leveren. Bovendien komt er een motor die op ethanol kan rijden.

In Europa is de Dodge Durango niet leverbaar. De auto is specifiek ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Wel is de Durango leverbaar via de zogenaamde ´grijze import´. In de VS is de vernieuwde Durango gepresenteerd.

Dodge DNA
De Durango is duidelijk herkenbaar als een lid van de Dodge-familie. De onmiskenbare grote grille en de dikke uitstraling horen bij het merk. Het vernieuwde model wordt gekenmerkt door een nieuw front, bredere wielkasten en een licht gewijzigde achterzijde. Ook zijn rondom nieuwe 20 inch lichtmetalen wielen gemonteerd. Enkele detailwijzigingen in het interieur ronden de facelift af.

Hybride Durango
Belangrijker nieuws vinden we onderhuids. Dodge gaat namelijk een hybride-versie van de Durango leveren. Het systeem is ontwikkeld in samenwerking met General Motors en de BMW Group. Dodge combineert de 5.7 liter HEMI V8 met twee elektromotoren. Volgens de Amerikaanse fabrikant levert het een brandstofbesparing tot 25 procent op. Bovendien heeft de Durango aanzienlijk meer trekkracht. De motoren werken met elkaar samen dankzij een elektrische variabele transmissie.

Ethanol E85
Naast de Durango HEV (hybride) levert Dodge ook een 4.7 liter Magnum V8 die geschikt is voor het rijden op E85 brandstof. Dit mengsel van 85 procent ethanol en 15 procent benzine zorgt voor een belangrijke bijdrage aan het terugdringen van de schadelijke uitstoot. Behalve op E85 kan de Durango ook op 100% benzine rijden. De V8 is goed voor een vermogen van 230 pk.

Zevenzitter
Dodge levert de Durango als vijf- en als zevenzitter. Op de achterste zitplaatsen is een eigen entertainment-systeem en klimaatcontrole leverbaar. De achterklep gaat open met een druk op de knop.

Grijze import
Dodge levert de nieuwe Durango nog dit jaar op de Amerikaanse markt. De hybride Durango HEV is vanaf 2008 leverbaar. Zoals gezegd zullen we in Europa een beroep moeten doen op de ‘grijze import’. Officieel wordt de auto niet naar Europa gehaald.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Vernieuwde Dodge Durango ook als hybride
Redactie
Door Redactie

Zoeken