Nieuws

Lichtgewicht sportauto: Yes! Roadster

Lichtgewicht sportauto: Yes! Roadster

De kleine Duitse autofabrikant Funke & Will presenteert de tweede generatie Yes! Roadster. De compleet nieuw ontwikkelde Yes! Roadster is een handgebouwde lichtgewicht sportauto leverbaar met een 3.2 liter motor. De Yes! Roadster kan geheel naar wens van de klant worden aangekleed.

In 1999 presenteerden Herbert Funke en Philipp Will samen met hun ontwerper Oliver Schweizer de Yes! Clubsport op de IAA in Frankfurt. De reacties waren overweldigend en de jonge ondernemers besloten een thuisbasis te gaan zoeken. Een oud-militair vliegveld werd hun productiefaciliteit. Het terrein is voorzien van een aantal grote hangars en een heuse start- en landingsbaan met een lengte van 3,5 km. De perfecte plek om een auto te ontwikkelen en testen.

Tweede generatie Yes!
Nadat Funke & Will AG internationale homologaties wist binnen te slepen stond er niets meer in de weg om het concept verder uit te gaan bouwen. Zeven jaar nadat de eerste conceptcar in Frankfurt stond breekt er een nieuw hoofdstuk aan voor het merk Yes!. De tweede generatie is gepresenteerd en zal in productie gaan. De auto is flink gegroeid, technisch een stuk verbeterd en bovendien voorzien van een nieuwe motor.

3.2 en 3.2 Turbo
Alle know-how van de ingenieurs van Funke & Will AG is verwerkt in deze nieuwe Yes! Roadster. De auto zal leverbaar worden als Roadster 3.2 en Roadster 3.2 Turbo. Dankzij het gebruik van veel aluminium en andere lichte materialen is het gewicht van de auto zeer laag gehouden. De Yes! Roadster weegt slechts 900 kg. Volgens de fabrikant is dit gewicht, in combinatie met de 255 pk sterke motor, een garantie voor veel rijplezier. De Yes! Roadster 3.2 sprint in 4,9 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Het koppel van 330 Nm zorgt voor prima tussenacceleraties. Voor nog meer rijplezier zorgt de 3.2 Turbo. De 355 pk en 485 Nm sterke motor staan garant voor een acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h in 3,9 seconden. De topsnelheid van 281 km/h mag er ook zijn!

Klantaanpassingen
Het interieur is afgewerkt met hoogwaardige materialen zoals leer, chroom en aluminium. Optioneel is een uitgebreid multimediasysteem leverbaar. Als klant heb je niet alleen de keuze om de kleur van exterieur en bekleding geheel naar eigen wens te kiezen, maar Funke & Will AG gaat verder. Zo worden de pedalen, de zitpositie en de schakelpook optimaal afgesteld voor de klant.

Prijzen
De volledig handgebouwde Yes! Roadster zal binnenkort in productie gaan. De prijzen beginnen bij net geen 60.000 euro (ex BPM).

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Lichtgewicht sportauto: Yes! Roadster
Lichtgewicht sportauto: Yes! Roadster
Lichtgewicht sportauto: Yes! Roadster
Redactie
Door Redactie

Zoeken