Nieuws

200 pk sterke Volkswagen Jetta

200 pk sterke Volkswagen Jetta

Volkswagen maakt de Jetta tot een sportieveling door de 2.0 TFSI te leveren. De 200 pk sterke turbomotor afkomstig uit de Golf GTI zorgt voor sportieve prestaties. Volkswagen bestempelt de Jetta 2.0 TFSI als een ´sport sedan´.

Er zijn slechts 7,5 seconden nodig om vanuit stilstand met de Jetta 2.0 TFSI naar 100 km/h te sprinten. Zijn topsnelheid ligt op 235 km/h. Standaard is een handgeschakelde zesbak gemonteerd en als optie levert Volkswagen de DSG-automaat. Deze prestaties zijn van een niveau dat je in eerste instantie niet verwacht bij een sedan in deze klasse. De viercilinder turbomotor maakt de Jetta dan ook tot een ´sport sedan´.

Sportline
Om die reden levert Volkswagen dit model alleen in Sportline-uitvoering. Dat betekent dat het onderstel met een paar centimeter is verlaagd, er standaard lichtmetalen wielen worden gemonteerd en er in het interieur wat sportieve details zichtbaar zijn. Het uiterlijk heeft Volkswagen - op de dubbele uitlaatpijp na - ongewijzigd gehouden. Dat is jammer, want de Jetta 2.0 TFSI heeft sportieve prestaties en dat had best zichtbaar mogen zijn.

Prijzen
De Jetta 2.0 TFSI is per onmiddelijke ingang te bestellen en te leveren. De prijzen beginnen bij € 33.000,- voor de handgeschakelde versie en € 35.300,- voor de DSG-automaat. Zoals gezegd is de auto alleen leverbaar als Sportline.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
200 pk sterke Volkswagen Jetta
200 pk sterke Volkswagen Jetta
200 pk sterke Volkswagen Jetta
200 pk sterke Volkswagen Jetta
Redactie
Door Redactie

Zoeken