Nieuws

Morgan 4/4 vierzitter keert terug

Morgan 4/4 vierzitter keert terug

De Morgan 4/4 vierzitter keert terug op de markt. Na een tijd van afwezigheid heeft Morgan weer een vierzitter gepresenteerd. De 4/4 vierzitter is gebaseerd op de 2-zits 4/4 en is leverbaar met twee motoren.

Liefhebbers hebben er enige tijd op moeten wachten. Sinds Morgan de 4/4 vernieuwde, verdween de vierzits versie uit het leveringsgamma. De Engelse autofabrikant ging door met de 2-zits 4/4, maar klanten bleven wachten op de vierzits versie. Die is nu terug! De Morgan vierzitter is ondanks zijn klassieke uitstraling een moderne auto.

2.0 viercilinder en 3.0 V6
Voor het eerst in de 70-jarige geschiedenis van het merk levert Morgan de vierzitter met de keuze uit twee motoren. Beide motoren zijn afkomstig van Ford. De eerste is een 2.0 liter viercilinder met een vermogen van 145 pk. De tweede is een 3.0 liter V6 die goed is voor 223 pk vermogen. Volgens Morgan is die laatste de vierzitter met de beste vermogens-/gewichtsverhouding.

Ruim interieur
Het design van de vierzitter is op enkele punten aangepast. Vooral de achterkant werd onder handen genomen. Verder werd een compleet nieuw dak ontworpen en ontwikkeld. Volgens Morgan hebben de achterpassagiers aanzienlijk meer hoofdruimte. De vierzitter is volgens Morgan dan ook een échte vierzitter. Geen 2+2 zits cabriolet waarbij de achterpassagiers zich moeten behelpen. Zelfs aan de kleine passagiers is gedacht want Morgan kan naar wens twee Isofix-bevestigingspunten monteren. Om ook bij het boodschappen doen de Morgan uit de garage te kunnen halen is de achterbank neerklapbaar.

Houten middenconsole
Het interieur kan naar wens worden voorzien van een groot houten paneel dat van voor- tot achterin de auto doorloopt. Dit benadrukt nog eens extra dat de auto voor een groot deel van hout gemaakt is. Eveneens nieuw zijn de 18 inch lichtmetalen wielen.

Prijs en levering
In Engeland kan de nieuwe Morgan vierzitter besteld worden voor een bedrag van £ 32.020,-. De levertijd is momenteel 6-12 maanden.

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties
Morgan 4/4 vierzitter keert terug
Morgan 4/4 vierzitter keert terug
Morgan 4/4 vierzitter keert terug
Redactie
Door Redactie

Zoeken